זיכרון ילדות מבת גלים

סבתא ואני בתכנית קשר רב דורי
סבתא, הגבוהה מימין, בחוג אתלטיקה קלה.
חיי ממשפחת בקרמן למשפחת סטרוגו

אני, דבורה, נולדתי בחיפה בשכונת בת גלים ברחוב עלייה בשנת 1953. הרחוב היה לנכי צה"ל ומאחר ואבי, אשר היה בפלמ"ח בחטיבת הראל, איבד עין על ידי צלף ערבי וגם כל חלק ימין של פניו רוסק, היינו זכאים בעזרה וברכישת דירה.

החיים לא היו פשוטים אבל אף אחד מאיתנו לא הרגיש את המחסור. כל אחד מאיתנו היה מאושר בחלקו. החברות והביחד היו הערך העליון. כל המשפחות המורחבות חגגו יחד. וכמובן כאשר הגיע חג פורים כולם דאגו להתחפש. אך בניגוד להיום, התחפושות לא נקנו בחנויות אלה נתפרו על ידי האמא או במקרה שלי האבא, אשר ידע לתפור. במקרה ונוצר מצב שההורים לא ידעו לתפור, מיד אחת השכנות הציעה את עזרתה. בפורים אחד התחפשתי למלך במשחק השחמט.

%d7%a1%d7%91%d7%aa%d7%90-%d7%91%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%94

גדלתי מעט ועברתי לשלב בו התגלה כישרוני בספורט בענף האתלטיקה. השתתפתי בתחרויות כנציגת הפועל חיפה כרצה למרחקים ארוכים וקפיצה לגובה. בענף קפיצה לגובה הייתי אלופת הארץ. ובעניין זה קוריוז קטן כאשר נענשתי על ידי הורי על מעשה שעשיתי והעונש היה שלא יוצאים מן הבית, בסתר ליבי שמחתי שלפחות לא אלך לאימוני הספורט ומיד נאמר לי על ידי הורי כי לספורט אאלץ ללכת.

בשנת 1971 הכרתי את בעלי, דוד, כאשר למעשה גרנו שנינו בבת גלים אך לא הכרנו לפני כן. היינו יחד כשנתיים, בזמן הזה התגייסתי לצבא בתור מדריכת גדנ"ע. ואז אני ודוד החלטנו להתחתן וכמובן התחתנו בבת גלים. דבר מצחיק אשר מלווה את משפחתנו לאורך כל השנים הינו איחורים. ביום חתונתנו הגענו שעתיים אחרי הזמן והאורחים חיכו לנו ולא הבינו איפה אנחנו. במשפחתנו יש חמישה ילדים ולמעט הבת הבכורה, קרן, כולם ממשיכים את מסורת האיחורים. חלק עבר גם לנכדים.

%d7%a1%d7%91%d7%aa%d7%90-%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%aa%d7%a0%d7%aa-%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%94

לאחר שנולדו לי שתי בנות החלטתי כי מקומי לא רק בבית והלכתי ללמוד להיות גננת. הייתי גננת ביוקנעם, לשם עברנו לגור, במשך 12 שנים. גם היום אחרי שנים רבות, ילדים שהייתי גננת שלהם פוגשים אותי ומספרים לי עד כמה אהבו אותי. ולסיכום, כיום אנחנו משפחה גדולה: 5 ילדים, ארבעה חתנים וכלות, 9 נכדים (ה-10 בדרך) משפחה מלוכדת, אוהבת, קשר הדוק בין הילדים ואהבה רבה.

היה לי מאוד מעניין ללמוד על סבתא דברים חדשים ולבלות איתה זמן איכות.

קוריוז