התחמושת הגיעה בזמן

סבא אלברט גוזלן ואיתי
הלוחם הירושלמי אלברט גוזלן
סיפורו של הלוחם הירושלמי אלברט גוזלן

בקיבוץ. קבוצת בני הנוער בקיבוץ כללה 40 חברים, 20 בנים ו-20 בנות.

בגיל 18 התגייסתי לצה"ל. אחרי השחרור התגייסתי למשטרה, אחרי המשטרה הלכתי ללמוד חשמל ונכנסתי לעבוד בחברת חשמל. בחברת החשמל עבדתי 27 שנים, עד פרישתי לגמלאות.
מלחמת ששת הימים
התחמושת הגיעה בזמן
סיפורו של הלוחם הירושלמי אלברט גוזלן. מתוך "אנו הלוחמים" בהוצאת עמיחי. משתתפי מלחמת ששת הימים. בעריכת שבתי רביב
"… זה היה ב- 6 ביוני 1967. יושבים היינו בקרבת ירושלים, 400 צ' מעמדות  הלגיון. גויסנו למילואים ובמקום להתאמן יצאנו לעבודה, לבנות עמדות. עובדים היינו חשופי גוף, חופרים עמדה לתת מקלע-כבד ולפתע, בשעה 11 ורבע, נפתחה עלינו אש האויב ופגזים החלו מתפוצצים בקרבת מקום. עם הישמע הצרור הראשון קפצנו לתוך העמדה. היה בידנו נשק קל והתחלנו מתפזרים בעמדות השונות…"
 הקשר הרב דורי
השתתפתי השנה בתכנית הקשר הרב דורי. במהלך המפגשים סיפרתי את סיפורי לנכדי איתי. הסיפורים פורסמו בספר הקשר הרב דורי ביה"ס תל"י רמת מוריה
תשע"ד 2014
העשרה:
מלחמת ששת הימים: "מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר – ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה.
המלחמה החלה במכה מקדימה ישראלית על חיל האוויר המצרי, לאחר תקופת המתנה מתוחה, שבה נעשו ניסיונות להימנע ממלחמה. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. השטח הכולל שנכבש גדול פי שלושה משטחה של מדינת ישראל לפני המלחמה."

מלחמת ששת הימים
מלחמת ששת הימים הייתה מלחמה שנערכה מבוקר 5 ביוני עד ליל 10 ביוני 1967 (כ"ו באייר - ב' בסיוון ה'תשכ"ז), בין ישראל לבין מצרים, ירדן וסוריה, שנעזרו במדינות ערביות נוספות: עיראק, ערב הסעודית, לוב, סודאן, תוניסיה, מרוקו ואלג'יריה. המלחמה החלה במכה מקדימה ישראלית על חיל האוויר המצרי, לאחר תקופת המתנה מתוחה, שבה נעשו ניסיונות להימנע ממלחמה. במהלך המלחמה כבשה מדינת ישראל שטחים נרחבים בסיני, רצועת עזה, רמת הגולן, יהודה ושומרון ומזרח ירושלים. השטח הכולל שנכבש גדול פי שלושה משטחה של מדינת ישראל לפני המלחמה.

”עם הישמע הצרור הראשון קפצנו לתוך העמדה“