השינוי בחייה של סבתא חווה

אני תומר גולדנברג וסבתא שלי חוה.
סבתי חוה בגיל 19.
המעבר של סבתא חוה מהיותה דתית לחילונית

השינוי של סבתא חווה

בילדותי גדלתי בבית עם אורח חיים דתי, שמרנו מצוות ומסורת. כל חיי התנהלו לפי עקרונות וחוקי הדת. מכיוון שגרתי בקריה דתית, קריית שמואל, לא הכרתי כלל סגנון חיים אחר.

השכלתי הפורמלית הייתה בזרם הדתי לאומי (בית ספר יסודי, תיכון ובסמינר למורים). כמו כן הייתי בבני עקיבא שהיא תנועת נוער דתית. למדתי בסמינר למורים לאומנויות שהיה בתל אביב. עצם המעבר מקרייה קטנה ושמרנית לעיר גדולה הומה וסופר מודרנית היה עבורי הלם תרבותי. שם נחשפתי בפעם הראשונה לסגנונות חיים שונים משלי.

סבתא חווה בעבר, סבתא בת 19

%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%a0%d7%94

התחלתי ללמד בבית ספר דתי ואז הכרתי את צחי, בחור חילוני, שלימים הפך לבעלי. בהשפעתו גם אני הפכתי לחילונית. למרות שכיום אני מנהלת אורח חיים חילוני אני עדיין מאמינה ושומרת על הסממנים המאפיינים את המסורת וחגי ישראל.

אני וסבתא היום בבית ספרי בתכנית הקשר הרב דורי

nubv-naup-ear-rc-surh

סבתא חוה : נהניתי מאוד מהחוויה המשותפת עם נכדי, להיות איתו ולספר לו על חיי.

תומר: היה לי מאוד כייף להיות עם סבתא, לשמוע על חייה והשינוי שעברה בהם. נהניתי מתכנית הקשר הרב דורי. והמשפט הכי חשוב שסבתא שלי אומרת: "זה לא חשוב עם האדם דתי או חילוני חשוב שהוא יהיה אדם ערכי".

השכלתי הפורמלית.
לימודים במסגרת מערכת החינוך כגון: בית ספר יסודי תיכון וגן.