השורשים של דוד כפרי

דוד ואהובה כפרי
אברהם וברוריה הוריו של דוד
דוד כפרי החקלאי

סבא כפרי דוד מספר לאלעד נכדו :  "נולדתי  בשנת 1931 בזיכרון יעקב, בישראל".
ההורים של דוד- סבא וסבתא רבתא של אלעד
"אבי אברהם נולד בשנת 1898 בעירה אקרמן בסרביה. בשנת 1920  עלה ארצה כדי להגשים את שאיפותיו להיפרד מהגולה ולקחת חלק בבניין מולדת ושפה עבריים. את דרכו בארץ החל כפועל אצל איכרים בזיכרון יעקב, עבד בחברת פיק"א, בכביש בנימינה-זכרון ובעבודות שונות בייבוש ביצות כברה. בשנת 1928 הצטרפו לארגון יזרעאל שהיה אמור ליישב את המושב בעמק יזרעאל. עם חברים מארגון יזרעאל יסדו את כפר הס ב-1932.

אמי ברוריה נולדה בעירה ולוצלבק בפולין ועלתה לארץ בשנת 1924.  אחרי עלייתה לארץ הגיעה לבנימינה והתחילה לעבוד בסלילת כבישים. שם הכירה את אברהם אבי. הסיפור של דוד נולדתי בזיכרון יעקב בשנת 1931 להורי אברהם וברוריה. אחרי שנה עלינו להתיישב במושב כפר הס. שם הלכתי לגן ולאחר מכן לביה"ס בתל מונד. בשנת 1946 הלכתי ללימודים בבית הספר החקלאי במקווה ישראל.

בשנת 1948 שפרצה מלחמת השחרור עזבתי את בית הספר וחזרתי הביתה לכפר הס שהיה ישוב ספר. לאחר מלחמת השחרור התגייסתי לצבא לנח"ל. שרתתי שנתיים בצבא. אחרי שנתיים התנדבתי לעזרה לישובי העולים בנגב כמדריך חקלאי. הלכנו לקראתו של דוד בן גוריון. לאחר שנה חזרתי לכפר הס.

משוב של סבא דוד
סיום וכאן הגענו לסוף המצגת וחבל… העבודה שלנו עם אלעד הייתה מהנה, למדנו להכיר אותו התקרבנו ואהבנו את העיסוק בעבר והנבירה בתוך אלפי התמונות הישנות.

אנחנו רוצים להודות לכל הצוות שעזר לנו בהכנת המצגת וממליצים לכל הסבים והסבתות לעבוד עם נכדיהם. להתראות במצגת הבאה שתהיה לנו בעוד 4 שנים עם אלון ונוי .

העשרה
פיק"א: "פִּיקָ"א (pica, ראשי תיבות באנגלית: palestine jewish colonization association  חברה להתיישבות יהודית בארץ־ישראל) הייתה חברה להתיישבות יהודית בארץ ישראל שהוקמה על ידי הברון אדמונד ג'יימס דה רוטשילד".

תכנית הקשר הרב דורי , הדר השרון, 2007
מורה מובילת תכנית אילת שחק

חברת פיק"א
פִּיקָ"א (pica, ראשי תיבות באנגלית: palestine jewish colonization association חברה להתיישבות יהודית בארץ־ישראל) הייתה חברה להתיישבות יהודית בארץ ישראל שהוקמה על ידי הברון אדמונד ג'יימס דה רוטשילד

”בגמר הלימודים התגיסתי לצבא והתנדבתי לעבודה בישובי העולים בנגב“