הקמת מושב שילת (שנית יהודה לא תיפול)

יאיר תדהר עם סבתא גליה גל
גליה גל
בשנת 1971 התאספנו קבוצת משפחות כשבתכניתנו להקים מושב. בחרנו באזור מודיעין
בשנת 1971 התאספנו קבוצת משפחות, כאשר בכוונתנו להקים מושב. בחרנו באזור מודיעין, כשבסביבה היו שדות נרחבים ללא כביש, וכפרים ערביים כמו מידיא, בית-סירא וצפא. הישוב היהודי היחיד היה מאור מודיעין. פנינו לתנועות שונות, והתנועה שהרימה את הכפפה הייתה ה"עובד הציוני". היינו כעשרים משפחות שלרובן היו ילדים  בגילים שונים.
תהליך ההקמה ארך עד 1977. בחרנו מבנה ששימש לול תרנגולות, תכננו את פנים הבתים, מחיצות גבס, עלינו לקרקע בהרגשת חלוציות. אין כביש, אין שביל, אין חשמל (רק גנרטור שפעל לפעמים), המים לא היו ראויים לשתייה, והיינו צריכים להרתיח אותם. עבדנו בימים ושמרנו בלילות. חלק מהמשפחות היו חקלאים וחלקם תעשיינים. החקלאים שתלו שתילים של ציפורן בחממות. הייתה עזרה הדדית והרגשתי שיר בלב, חלוציות ועשייה מבורכת.
תמונה 1
ענבר הייתה בת 7, רוני בת 6 ודורון בן שנתיים. הבנות נסעו באוטובוס הצהוב יום יום ללמוד בבי"ס במושב בן-שמן, ודורון הלך לגן הילדים במושב. דאגנו לקלוט רופא ואחות שהתגוררו איתנו בשילת. בשלב זה לא הייתה מכולת או מרפאה.
היה שיתוף פעולה, עשייה מבורכת וצפייה לקראת הבאות.
הילדים גדלו בסביבה של שדות – ילדות נהדרת! בנינו את בית הקבע. הילדים סיימו תיכון, התגייסו לצבא ולמדו לימודים גבוהים. ענבר ודורון למדו הנדסת חשמל ורוני למדה פיזיקה.
הם נישאו וילדו ילדים מקסימים שממלאים את לבי בגאווה!

"העובד הציוני"
תנועת התיישבות שנוסדה בארץ ישראל בשנת 1936 כתנועה פוליטית וכמפלגה על ידי יוצאי תנועת הנוער הציוני. העובד הציוני הייתה בעלת זיקה למחנה האזרחי הלא סוציאליסטי ולמפלגת הציונים הכלליים ונחשבה גם לחלק מתנועת העבודה באגפה הימני. פעלה בעיקר כסיעה בהסתדרות. בשנת 1948 לקחה חלק בהקמת המפלגה הפרוגרסיבית.‏‏

”היה שיתוף פעולה, עשייה מבורכת וצפייה לקראת הבאות“

”עלינו לקרקע בהרגשת חלוציות, לא כביש, לא שביל, לא חשמל (רק גנרטור שפעל לפעמים)“