מפגש חברות אחרי 60 שנה

סבתא שלי בבת מצוה של אחותי.
סבתא שלי בנעוריה בבלגיה
התעוררתי לחיים אחרי 60 שנה.

שמי גוסטי טובה שטימלר לבית גולדקורן. נולדתי בשנת 1938 בעיר אנטוורפן שבבלגיה. עליתי לארץ בשנת 1980.

לפני שנים רבות למדתי כמו כולם בבית הספר למדתי עם כל החברים והחברות שבכתה שלי וחלפו ועברו להם שנים רבות.

לפני כמה חודשים התקשרה אלי חברה שלי, היא אמרה לי לבוא לפגישה עם כל החברות. כמו פגישת מחזור, היא אמרה: "תבואי לתל אביב וניפגש. נדבר על מה שהיה לפני 60 שנה." בתחילה די נבהלתי  מהרעיון שפתאום חברה שלי מלפני 60 שנה מתקשרת. שוחחתי עם עוד חברה אחרת הגרה בפ"ת, וזו הסבירה לי שהיא גם היא עשתה בירור וגילתה שהרבה חברות גרות בארץ ויש ביניהן קשר ושזה יהיה מאוד נחמד להפגש אחרי 60 שנה ולהזכר בסיפורי העבר.

%d7%90%d7%9e%d7%90-%d7%95%d7%97%d7%91%d7%a8%d7%95%d7%aa
כל אחת באה ממקום אחר בארץ ומאז אנחנו נפגשות כל כמה חודשים במקום אחר.

הפגישה הראשונה היתה מאוד מרגשת. השלמנו סיפורי העבר אחת לשנייה. הפגישה הייתה כל כך מוצלחת ולכולן היה חשק לעוד ועוד, לכן החלטנו להמשיך ולהפגש כל כמה חודשים.

הזוית האישית

גוסטי טובה שטימלר: אני מאוד מתרגשת ומצפה לפגישות בכל פעם מחדש, כי זה מחזיר אותי 60 שנה אחורה לסיפורים ולחוויות של פעם. בכל פעם מחדש אני נרגשת מאוד לפגוש את חברותי הותיקות. הייתה לי הזדמנות לשתף את נכדי אליאב בחוויה מרגשת זו.

אמיז
חברים