העקרב השדכן

אני וסבתא ברכה בתהליכי כתיבת הסיפור.
סבתא וסבא צעירים.
איך הכל התחיל בין סבתא ברכה וסבא אברהם שלי?!

סבתא ברכה מספרת לי:

הייתי בטיול של בית הספר אני בכיתה י' ואברהם בכתה י"א. בערב טילנו בגן העצמאות בצפת. אני עם החברות שלי ואברהם עם החבורה שלו. פתאום הרגשתי כאב חד בכף הרגל, שהלך ונהיה קשה מרגע לרגע… הסתבר שעקרב הכיש אותי.

%d7%a6%d7%a2%d7%99%d7%a8%d7%99%d7%9d

מיד קראו לאברהם, כי הוא היה מתנדב במד"א וחשבו שהוא יוכל לעזור. הגענו לבית החולים, טיפלו ברגל והשאירו אותי ללילה. ההפתעה הייתה שאברהם נשאר לשמור עליי במשך הלילה והחזיק שקית קרח מעל האזור הנגוע. תוך כדי הוא קצת התאהב בי, ואחרי הטיול הוא ביקש ממני חברות. למדנו בבית הספר התיכון אחד העם וביחד עם חברים נוספים הקמנו את "החברה" שממשיכה לחיות עד היום למעלה מחמישים שנה.

%d7%97%d7%aa%d7%95%d7%a0%d7%94

דורה וזוניו ספיבק ההורים של אברהם וחנה וניסל שנידמן ההורים שלי, התרגשו מאוד לקראת החתונה. אברהם בן יחיד ואני הבכורה והחתונה הייתה בשבילם שמחה גדולה והזדמנות לשתף בה את כל המשפחה והחברים והשכנים… גם לנו, לאברהם ולי, היו הרבה חברים, כך שהתחתנו בחתונה מלכותית של 600 מוזמנים וכל כללי הטקס: כניסה לאולם לקול חצוצרה, ריקוד טנגו לחתן ולכלה, עוגת חתונה גבוהה ומהודרת, הרמה על כיסאות של החתן והכלה וריקוד סביבם…

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%94

ילדנו שתי ילדות נפלאות, לילך ורויטל.

20150625_113146

הבנות נישאו והולידו לנו 7 נכדים מקסימים ביותר: ברי, גלי, אילי, איתמרי, הדרי (אני), שי ואורי. בקיצור, "מעז יצא מתוק".

%d7%a2%d7%9d-%d7%94%d7%99%d7%9c%d7%93%d7%99%d7%9d-%d7%9c%d7%a4%d7%90%d7%96%d7%9c

מתוך הכאב נולדה אהבה וחברות ומשפחה נפלאה, שיש בה הרבה אהבה ושמחה ונחת. כדאי לזכור את זה בחיים. גם כשקורה משהו לא טוב, יכול מאוד להיות שיצא מזה משהו מאוד טוב. חשוב לא להיבהל ממצב שהוא לפעמים קשה. כי מכל מצב אפשר לצאת, ללמוד ממנו ולקבל ממנו משהו שלא היינו מקבלים אילולא קרה.

העקרב המכאיב הפך למקור של אושר. תודה לעקרב השדכן.

לי היה מאוד כיף לעבוד עם סבתא שלי בקשר הרב דורי ולמדתי עוד על סיפור האהבה של סבא וסבתא שלי.