העלייה שלי מפרס לארץ ישראל

אפטבה- כלי אירני לרחצה
צריפים בהם גרנו 1951
סיפורי מתאר את עלייתי לארץ מפרס, ההתיישבות, החינוך,המשפחה, חבריי הקרובים ועוד.

נולדתי בפרס, בשנת 1945.
מיד עם תום מלחמת העולם השנייה. אמי מספרת כי בהתחלה היו יחסים מצוינים עם השכנים הערבים. אפילו היו עושים חורים בקירות המשותפים בין הדירות ומעבירים דרכם דברים קטנים כמו קופסאות גפרורים או משהו אחר שהיה חסר למשפחה ערבית או למשפחה יהודית. אך בזמן מלחמת העולם השנייה התחילו להתנכל לנו אף על פי שבפרס שמרו על אלפי ילדים מפולין.

הלבוש המסורתי בפרס היה "צ'אדור", מין אוהל שהיה מכסה את כל הגוף מהראש עד הרגלים. אני לא

לבשתי את זה כי הייתי קטנה אבל ראיתי תמונות. אני אוהבת את המנגינות הפרסיות, את הריקודים

שלהם בגלל שהם עדינים ונעימים לאוזן.
עליה לישראל
עליתי מפרס לישראל בשנת 1951. השארנו מאחור דודים, דודות, אבל בארץ היו לנו כבר קרובי משפחה כאן. קצת לפני מלחמת ששת הימים שאר בני המשפחה הצטרפו ועלו גם הם לארץ. היום כולם בארץ. חלק  מבני המשפחה המבוגרים, כבר נפטרו אבל השאירו צאצאים.
בישראל, היינו במשפחה אימא, אבא, סבתא, שלושה אחים ושלוש אחיות. התחלתי ללמוד בישראל, במעוז ציון מבית ספר יסודי כיתה ב' ועד כיתה ח'. למדתי עם ילדים מהאזור.  היינו יחד, כל ילדי העולים החדשים שבאו ועלו בשנת 1951 לארץ. רובם היו בעיקר יהודים מכורדיסטן ופרס, מעט מאוד ממרוקו.

דברתי פרסית בבית ואני עדיין יודעת לדבר. זו לא פרסית ספרותית, אלא פרסית מדוברת. אני לא זוכרת, אם
הסתדרתי עם העברית, כנראה שכן, שהרי ילדים קטנים תופסים מהר שפות.
אפילו בפרקי אבות כתוב שילד קטן כמו דף חלק. כשמתבגרים הכול מתמלא וזה כמו דף מחוק.
 אפטבה: זהו ציור של כלי אירני לרחצה

העשרה:
צ'אדור: " (פרסית-????‎ "אוהל") הוא בגד מסורתי לנשים מוסלמיות, בדרך כלל בצבע לבן, כחול או שחור. הצ'אדור נלבש בעת יציאתה של האישה מביתה ומכסה את כל גופה של האישה מהראש עד הרגליים.".
יהדות אירן: "יהדות איראן (או קהילת יהודי פרס) היא אחת הקהילות היהודיות הגדולות מבין הקהילות היהודיות באסיה – קהילה יהודית מזרחית בשטחה של איראן המודרנית. גם כיום יהודי איראן נקראים במוסדות שונים יהודי פרס ומנהגיהם "מנהג יהודי פרס", על שם הממלכה הפרסית והשפה הפרסית".

חורשט סבזי
מאכל פרסי הכולל הרבה ירקות ירוקים ובשר גולש.

יוטיוב
רשת חברתית שאליה מועלים כל מיני סרטונים, על פי רוב קצרים, שאפשר להביע עליהם דעה

צ'אדור
צ'אדור (פרסית-????‎ "אוהל") הוא בגד מסורתי לנשים מוסלמיות, בדרך כלל בצבע לבן, כחול או שחור. הצ'אדור נלבש בעת יציאתה של האישה מביתה ומכסה את כל גופה של האישה מהראש עד הרגליים.

”"תהיה שמח בחלקך"“