הספורט ומשמעותו בחיי

תמונה משותפת בזמן העבודה על המצגת
אימון באחד המסעות לאליפות אירופה לקבוצות
הספורט הוא גורם חינוכי ויש להשתמש בו בכל הזדמנות

עוד משחר נעוריי אהבתי מאוד לעסוק בספורט והייתי הספורטאי המצטיין בכיתה לאורך כל שנותיי בבית הספר היסודי. הצטיינתי בכל תחומיי הספורט כמו אתלטיקה, כדורגל וכדורסל וכבר בכיתה ו' הייתי בנבחרת בית הספר בכדורגל, בכדורסל ובכדוריד. בכיתה ז' שיחקתי בקבוצת הילדים של הפועל רמת גן בכדורסל. בכיתה ח' עברתי לשחק בקבוצת הילדים של הפועל רמת גן בכדורגל וכמובן שאהדתי את קבוצת הבוגרים של הפועל רמת גן בליגה הלאומית וחזיתי בכל משחקיי הבית שלה באצטדיון המכתש בגבעתיים.

כאשר התחלתי ללמוד באורט טכניקום בגבעתיים ומאחר שהלימודים התקיימו עד שעה ארבע אחה"צ לא יכולתי להמשיך להתאמן ולשחק למרות שהמאמן הסכים שאבוא רק לשחק בשבת ללא אימונים אבל לא הסכמתי משום שזה לא הוגן לבוא לשחק בשעה שיש שחקנים שמתאמנים כל השבוע ואני אתפוס את מקומם. אחרי כשנה ללא ספורט הרגשתי שחסר לי דבר מה ואז חבר שלי ששיחק כדוריד הציע לי לבוא להתאמן משום שהאימונים נערכו בערבים. כבר באימונים הראשונים הצטיינתי ומיד שיחקתי בהרכב הראשון.

בגיל 17 ולאור הצטיינותי צורפתי לקבוצה הבוגרת ולאחר כשנה שיחקתי כבר בהרכב הראשון. קבוצתי היתה באותן שנים ששיחקתי אחת הקבוצות הטובות בארץ. באותן שנים זכינו בשתי אליפויות ובשמונה גביעי המדינה וייצגנו את ישראל במשחקים בינלאומיים באירופה. במקביל ובגיל מאד צעיר התחלתי לאמן קבוצת ילדים נערים ונוער בהצטיינות יתרה. קבוצת הנערים והנוער שאימנתי משנת 1968 ועד 1973 היתה הקבוצה הטובה בארץ במשך 5 שנים וזכתה בתארים רבים.

%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%941

קבלת מדליה בגמר גביע המדינה לנוער ממשה רש ז"ל בשנת 1965

בשנת 1977 ולאחר 13 שנים בקבוצה הבוגרת החלטתי לפרוש בגיל 29 ומיד התמניתי למאמן הקבוצה הבוגרת והייתי באותה תקופה המאמן הצעיר בליגה. אימנתי את הקבוצה 4 שנים לא רצופות ופעמיים הגענו לגמר הגביע והפסדנו….  במקביל עברתי קורס מאמנים בכירים במכון וינגייט ומידי קיץ נסעתי להשתלמויות באירופה. באיזה שהוא שלב הבנתי שאי אפשר להתפרנס מאימון כי במקביל עבדתי ולמדתי והתחתנתי ובשלב זה החלטתי לפרוש מאימון בשנת 1986.

ההנאה הגדולה ביותר מבחינתי היתה אימון הקבוצות הצעירות. הייתי לילדים האלה מתוך שיחות שניהלתי איתם שנים לאחר מכן בעיקר כאח גדול ובעיקר מחנך וכולם ציינו בפני כמה שהספורט עיצב אותם ועזר להם להצליח בחייהם בעקר מבחינת משמעת סולידריות הגעה להישגים דיוק בכל מיני תחומים התמדה ועזרה הדדית.

המצגת של נתנאל  ורוני

הזוית האישית

מפגשי התכנית זימנו את האפשרות לחזור לבית הספר כל יום שישי בשעה 0820 בעיקר עם נכדתי האהובה היה שווה את כל המאמץ….

ביתר שאת
כאשר רוצים להדגיש איזה שהוא סיפור או עובדה משתמשים במושג ביתר שאת