אפשר לסמוך על חבר קרוב

אני וסבא
סבא אברהם וסבתא חדוה
כך ניצלתי מטביעה

שמי אברהם, נולדתי בארץ ישראל בשנת 1957 בעיר נתניה.

פעם כשהייתי ילד הלכתי עם חברים טובים לים, ונכנסתי למים במקום שלא כ"כ אפשר לשחות בו (הרחק מהמציל). נכנסתי למים לבדי כל החברים שלי היו על החוף.  התרחקי מקו החוף ופתאום נסחפתי למערבולת והרגשתי שאני הולך לטבוע ועומד למות. למרות שידעתי לשחות, בתוך המערבולת לא הצלחתי.

חבר שלי בשם ניצן, שהיה עם החברים על החוף, ראה אותי מזווית רחוקה. הוא ראה שאני צולל ובולע מים והולך לטבוע. הוא נכנס למים, שחה עד אלי ועזר לי לצאת מהמים. מרחוק ראו זאת המצילים שהיו על סוכת המציל, שעל החוף, הם  קפצו מייד על החסקה ובאו למים לעזור לי.

החַסַקֶה זה כלי שיט חלול, עשוי עץ או פיברגלס, ללא מעקה או מפרש. הכלי משמש מצילים בארץ ישראל לפחות מתחילת שנות ה-30.

המצילים הגיעו אלי  ואל חברי עם החסקה שלהם, העלו אותי ואת חבר שלי ניצן על החסקה והוציאו אותנו אל החוף. כשיצאנו מהמים נרגענו ונשמנו לרווחה.

תמיד ידעתי שאפשר לסמוך על חבר במיוחד שאתה קרוב אליו.

מילים לשיר ה"חסקה" של להקת חיל הים

file_0_original

הנכדה ליאן: נהניתי לשמוע את הסיפור של סבי ולשמוע  מסיפורי העבר שלו.

סבא אברהם: נהניתי מהעבודה המשותפת ומזה שנכדתי מתעניינת בסיפורי ילדותי.

חסקה
חַסַקֶה היא כלי שיט חלול, עשוי עץ או פיברגלס, ללא מעקה או מפרש. הכלי משמש מצילים בארץ ישראל לפחות מתחילת שנות ה-30.

”"תמיד ידעתי שאפשר לסמוך על חבר במיוחד שאתה קרוב אליו."“