המקצוע- אחות

רחל עם שלו ומישל
רחל ביטון
סיפור של לימודים, משפחה וקריירה
 למדתי בבית ספר "אליאנס"- בי"ס יהודי, שכלל גם ערבים היות ורוב היהודים עלו ארצה ובי"ס התרוקן. בסיום בי"ס עממי עברתי לבי"ס תיכון .
בשנת 1965, עם סיום לימודיי בגיל 17, עליתי לישראל ממרוקו ומאז אני מתגוררת בעיר ראשל"צ.
למדתי עברית באולפן דתי באבן גבירול ובגיל 18 עברתי בהצלחה את מבחני הכניסה לבי"ס לאחיות בתל השומר. ב- 1968 קיבלתי תעודה של אחות מעשית.

20 שנה עבדתי כאחות מוסכמת בבי"ח "אסף הרופא".
החתונה
באחד האירועים הצטרפתי לאימי לחתונה של חברתה מהעבודה. באותו שולחן התישב בחור שהציג את עצמו בשם מקסים ,רקדנו, והקשר נשמר והוביל לחתונה. בתום 9 חודשי טירונות נישאנו, הנישואין נמשכו 30 שנה נולדו לנו 3 בנים

תמונה 4
לאחר מכן החלטתי לעבור לתחום הגריאטריה בבי"ח "שמואל הרופא", ניהלתי שם מרפאה פסיכו-גריאטרית לאבחון קשישים תשושי נפש. במשך 10 שנים ריכזתי מחקרים מדעיים בנושא אלצהיימר, שזכו לפרסום בארה"ב, בעיתון ניו-אינגלנד והוצגו בוונקובר שבקנדה.
בשנת 1998 סיימתי את לימודי התואר "ניהול מערכות בריאות" בבוסטון שבארה"ב. הטקס, שהיה מרגש מאוד עבורי,  נערך במלון דן בתל אביב בהשתתפות נשיא האוניברסיטה.
היום אני אחות כללית ומנהלת את בית החולים "שמואל הרופא" במשמרות ערב או לילה.

גריאטריה
גריאטריה (Geriatrics) היא תחום ברפואה העוסק בחקר המחלות המלוות את תהליך ההזדקנות. להבדיל, חקר תהליך ההזדקנות עצמו נחקר על ידי הגרונטולוגיה.

”אני מרוצה מאוד היום מהחיים ושלמה עם כל ההחלטות שלקחתי.“