המורה החליפה לי את השם לאורה

סבתא ואני
סבתא וסבא עם אבא שלי
סיפור עלייתה של סבתא אורה משעל מלוב

נולדתי בלוב בשנת 1945במדינה מדברית אבל עשירה בנפט. החיים על פי הורי היו נוחים ביותר. היהודים עסקו במסחר וכמעט רובם היו אמידים מאד. בזמנו שלט בלוב מלך שמאוד דאג ליהודים ואפשר למי שרוצה לעזוב לארץ ישראל.
החיים היו קשים ביותר לאימי טוני, ללא תמיכה מאיש. למרות שהמצב הכלכלי בלוב היה טוב ביותר, נאלצה אימי לצאת לעבוד בניקיון בתים, על מנת לגדל את הילדים שהיו סמוכים על שולחנה.

כשעלינו לארץ בשנת 1951, מיד שכנו אותנו במעברת יד המעביר. למחרת הכניסו אותי לכתה א'. המורה שאלה לשמי,  ואמרתי לה שקוראים לי פיורלה ואז היא אמרה שצריך להחליף לי את השם בשם עברי והחליטה לקרוא לי אורה. השם לא ממש מצא חן בעיני אבל לא יכולתי להגיב מאחר ולא ידעתי מילה עברית. המורה התמודדה עם כתה שבה כולם היו קיבוץ גלויות וזאת היתה בעיה ללמד וללמוד. לאחר שנת לימודים עברנו לגור ביפו בבית ערבי. רוב האוכלסיה היו מבולגריה. עברתי לבית ספר ויצמן שהיה שם דבר ביפו. כולם רצו ללמוד בביה"ס הזה. זכור לי שהיה מנהל קשוח וגם מבין ואיכותי. למדתי ממנו הרבה דברים שמשמשים אותי עד היום. הילדות שלי ביפו היתה מאושרת היו לי חברות שהם עד היום חברות שלי.
עם כל הקושי, ויתומה מאב, סיימתי בית ספר עממי. לאחר מכן עברתי לתיכון מקצועי פיטמן. לצבא לא התגייסתי מאחר שהחלטתי להתחתן. התקבלתי לעבוד בבנק ליצוא שהפך לבנק הבינלאומי. לאחר שנים החלטתי לפרוש מהעבודה בבנק וליהנות עם בני במשך שנתיים.
בשנת 1964 נישאתי לסבא עזרא ובשנת 1965 נולד אבא שלך משה ואחר כך שרון ואז ניר. בשנת 1967 פרצה מלחמת ששת הימים. במלחמה זאת נפצע סבא עזרא קשה ביותר. לאחר אישפוזים רבים חזר לחיים, עד לשנת 2009 שבו הפציעה הכריעה אותו. סבתא טובה וסבא יעקב נפטרו במשך השנים. שאר האחים התחתנו וילדו ילדים וכולם הסתדרו בחיים.

מגורי מעבר זמניים

”לעשות למען המדינה ולשרת אותה בצורה המיטבית ביותר“