הכשרון של סבתא

סבתו'ש ותום
סבתו'ש בצעירותה
סבתא נחשבה לעולה חדשה והגיעה קטנה לכיתה א'. היה לה קשה כי לא ידעה את השפה, בזכות כשרונה בשירה ובריקוד, התקבלה למקהלת בית הספר

כרמלי (קמילה) ביטן הייתה בת 8 כאשר היא ומשפחתה עלו ארצה.

היה להם מעט קשה בהתחלה אך היא נכנסה ללמוד בבית ספר אליקים בבית שמש ומיד גילו את הכישרון, שאיתו הגיעה לארץ וזה היה בשירה ובריקוד. היא כל הזמן שרה ורקדה עד שהמורים התלהבו כל כך ומיד הכניסו אותה ללהקת בית הספר. בזכות סבתא בית הספר זכה במקום הראשון בתחרות שירה וריקודים. סבתא הכניסה לבית הספר את התרבות הספרדית בכך ששרה שירים בספרדית ואף רקדה את הריקוד המסורתי שנקרא פלמנקו.

בבית הספר אהבה לשחק בחמש אבנים ובקלאס. היא הכי אהבה ללמוד תפירה ובישול. בבית הספר הייתה משמעת חזקה וכשהמורה היה נכנס, כל התלמידים היו עומדים. התלמידים בילו את רוב היום בבית הספר, שם גם היה חדר אוכל שבו הם אכלו.

1967 פרצה מלחמת ששת הימים ואז עוד לא היו אזעקות אלא היה מישהו שעובר וצועק שצריך לכבות את האורות בבית ספר כדי שהמטוסים שעברו מלמעלה לא יידעו שיש אנשים ומקומות גדולים פתוחים ומוארים וכך בעצם המטוסים לא שלחו טילים לאותם מקומות חשוכים. התלמידים היו נכנסים למקלטים שהיו בבתי הספר.

סבתא גדלה והגיעה לכיתה י' שם הכירה את סבא ציון, הם התאהבו וכעבור 3 שנים התחתנו… מאז הם ביחד 45 שנה ואהבתם פורחת!

%d7%aa%d7%95%d7%9d-%d7%aa%d7%9e%d7%95%d7%a0%d7%94-2-%d7%a1%d7%91%d7%aa%d7%90

הזוית האישית

תום: סבתא מאחלת לי בעיקר בריאות והצלחה. אני מאחל לסבתא בריאות, הצלחה ואריכות חיים. הייתה לי חוויה מהנה לשוחח עם משפחתי.

פלמנקו
ריקוד ספרדי מסורתי