הכל התחיל באילת – סיפור אהבה חוצה מגזרים

ג'קי וליאם הקטן
ג'קי וליאם 2014
סיפור של אהבה חוצת מגזרים. בן העדה הדרוזית שהתאהב בבחורה יהודיה

סבי, ג'קי רבאח, בן לעדה הדרוזית ובן הכפר ראמה שבמחוז הצפון (ליד כרמיאל) – כפר שרוב אוכלוסייתו דרוזים.

הכפר ראמה

סבא שירת בצה"ל ביחידת הדרוזים ולאחר השירות הצבאי החליט לרדת לעיר אילת על מנת לעבוד. באותה שנה סבתי, שוש בר, שהייתה נערה בת 19, החליטה אף היא לרדת לאילת ולעבוד באחד מהמלונות בעיר.

ג'קי בתקופת הצבא

רצה הגורל ושניהם התקבלו לעבודה במלון קיסר, סבי כאיש תחזוקה וסבתי כמלצרית. הם נפגשו, הכירו, התאהבו ולאחר תקופה עברו לגור יחד בדירה משלהם.

סבי, ג'קי רבאח, נולד בשנת 1960 למשפחה דרוזית בת 10 ילדים בכפר ראמה שבגליל, למד בבית הספר היסודי והתיכון שבכפר. בגיל 18 התגייס ליחידת הדרוזים של צה"ל, שירת כלוחם ובהמשך כמתורגמן.

לאחר השירות הצבאי נסע לאילת בעקבות אחיו הגדול והתחיל לעבוד כאיש תחזוקה במלון קיסר בימים, וכנהג מונית בלילות.

ג'קי בתקופה בה הכיר את שוש – סבתא של ליאם

במסגרת עבודתו הכיר את סבתי, שעבדה אף היא במלון כמלצרית, היא היתה בת 19 וכבר אמא לילדה בת 3 –

(אמא שלי) – השניים התאהבו והפכו להיות זוג כנגד כל הסיכויים. לבית סבי היה קשה לקבל את העובדה שהוא התאהב ביהודיה (המסורת היא להתחתן בתוך העדה ללא נישואי תערובת) וגם מצד סבתי היה קשה לקבל את העובדה שסבי אינו יהודי ובן לעדה הדרוזית.

אבל האהבה הייתה חזקה מהכל, הקשר נמשך ולאחר מספר חודשים אף עברו לגור יחד בדירה משלהם באילת, ובהמשך עברו להתגורר בעיר בת ים, התחתנו והביאו לעולם עוד 2 ילדים משותפים.

שתי המשפחות קיבלו עם השנים באהבה את הקשר ואף המשפחה המורחבת זכתה להכיר את בני העדה הדרוזית על שלל תכונותיה המדהימות, האנשים שלה, מנהגיהם והמסורת העשירה.

העדה הדרוזית – הדת היא סודית, וידועה רק לחכמים ("עוקאל" – משכילים, ידענים, נבונים), שהם מיעוט העדה.

רוב הדרוזים חיים בצפון הארץ ובסוריה. הדרוזים היו מאז ומתמיד, וגם היום, בני ברית לעם היהודי ולוקחים חלק בכל מה שקשור בהגנת המולדת. בשנים האחרונות תורמים הדרוזים בתחומים רבים נוספים, ביניהם רפואה, חקר החלל, הייטק ועוד.

העדה הדרוזית
הדת הדרוזית היא דת סודית שאת עיקריה יודעים רק הנבחרים בקהילה. רוב הדרוזים בישראל חיים בצפון הארץ.