הישרדותה של סבתא רבתא

סבתא ואני רגע לפני הצניחה החופשית שלי
סמל הצבא האדום והעיר של סבתא
תהליך ההישרדות של סבתא במלחמה נגד היטלר

הסיפור על ההישרדות של סבתא רבתא שלי במלחמה

בין השנים 1942-1945 הייתה מלחמה בין רוסיה לבין גרמניה, מלחמת העולם השנייה. במלחמה זו רוסיה גברה על גרמניה ובסוף הגנה על מדינתה.

היטלר ברח לברלין עם הצבא שנשאר לו. ובבית שלו, כשהיטלר שמע את כל המטוסים והטנקים הוא התאבד.

בשנת 1942 אמא שלי, תמרה, סבתא רבתא של נכדי אריאל, שרדה במלחמה. בסיפור זה אציג את תהליך הישרדותה: אמא שלי, שרדה במלחמת העולם השנייה.

כשאמא שלי הייתה בגיל חמש פרצה מלחמת העולם השנייה, אבא שלה הלך להילחם במלחמה ונהרג. אמא שלי תמרה, אמה ליזה, ושני אחיה, חפרו בור בעומק כמה מטרים ושם חיו שלוש שנים. אכלו מה שהם גידלו. אכלו עשבים וגרעינים ממה שהיה להם. בחורפים הקשים של רוסיה היה ממש קר בבור. מרוב שהיה קר תמרה חלתה וכמעט מתה. אדם אחד עזר להם בכך שהביא תרופות ישנות.

ממש קרוב לבור נפל מטוס רוסי שהנאצים פוצצו, והטייסים שהיו במטוס קפצו עם מצנחים וברחו ליער. ליזה, אימא של תמרה, הייתה יוצאת בחשאי מהבור ומביאה לטייסים תרופות ומזון.

תמרה למדה קרוא וכתוב בבור, היום היא בת 80, וחיה ברוסיה.

בעיר הזאת, מוסקבה, הצבא האדום ניצח את הנאצים והתחיל לבנות את העיר מחדש ולאט לאט התחיל לבנות בתי ספר חנויות קטנות ועוד…

גלינה: חשוב היה לי לספר לנכדי אריאל את סיפור ההישרדות של אמא שלי, סבתא רבתא שלו.

אריאל: למדתי מן הסיפור המיוחד על משפחתי בזמן מלחמת העולם השנייה.