היינו מקבלים אוכל לפי תלושים

בבית שאן למדתי עד כיתה ה' בשנת 1955 עברתי עם הורים מבית שאן לעפולה

עליתי לארץ בסוף שנת 1949 באוניה מפולין לשער העלייה המבנים שבהם  גרנו היו מבנים מאורכים עם גג מפח עגול וכל אחד קבל מחיצה וככה גרו שם הרבה משפחות

משם עברנו לגור בבית שאן גרנו באהלים כחצי שנה ואז קיבלנו דירה.

בבית שאן מסביב היה תפוזים בתוך הישוב היה תעלות מים צלולים שאפשר לשתות.   5 שנים היה תקופת צנע  הינו מקבלים אוכל לפי תלושים. בבית שאן למדתי עד כיתה ה' בשנת 1955 עברתי עם הורים מבית שאן לעפולה . בעפולה גמרתי את בית ספר יסודי. בשנת 1958 עברתי לקיבוץ גבעת עוז ולאחר שנה חזרתי לעפולה והתחלתי לעבוד כשולית מכונאות והשלמתי בית ספר תיכון ערב. בשנת 1961 שרתי שנתיים וחצי בתור מכונאי בצבא. בשנת 1964 התחלתי לעבוד במוסך בית שאן- חרוד  עד 1966 ואז התחתנתי ועברתי לגור ברמת ישי . בשנת 1967 התגייסתי כאיש מילואים באותה תקופה פרצה מלחמת ששת הימים בה השתתפתי. עברנו דרך גבעת עוז לג'נין משם לשכם משם חזרנו דרך קיבוץ יזרעאל עלינו לרמת הגולן הייתי מגויס כשלושה  חודשים ואז השתחררתי. בשנת 1973 שפרצה  מלחמה גויסתי ביום כיפור ,עלינו לרמת הגולן וכשנגמרה המלחמה ירדנו לעין זיתים.  לאחר המלחמה בשנת 1985 עד שנת 2001 עבדתי ביישוב והייתי נהג אמבולנס, ולאחר מכן עברתי להיות יש תחזוקה במתנ"ס עד הפלישה לגמלאות .

תקופת צנע
מדיניות הקיצוב הייתה מדיניות כלכלית שהנהיגה מדינת ישראל בין השנים 1949–1959,