החתונה באתיופיה

אג'בוש מסקר ונכדתה הדסה
איך חגגו חתונה באתיופיה

איך מתחתנים באתיופיה?

כולנו היינו בחתונות, ואנחנו יודעים איך זה נראה. אבל אתם יודעים איך זה היה פעם?

סבתי מספרת, שבאתיופיה היו עושים את החתונה בבית של החתן.

כמה ימים לפני החתונה עצמה מכינים אוכל, והאוכל שמקובל לאכול בחתונה ובאירועים מיוחדים הוא: בשר. ומשקה ששותים אותו באירועים מיוחדים הוא נקרא: "טלה" באמהרית. החתונה נערכת בבית של חתן. ביום של החתונה האורחים מגיעים ויושבים בכיסאות בפתח הדלת של הבית של הכלה. אדם אחד סוחב את הכלה על הגב ויוצא מהבית של הכלה.

החתן מגיע על סוס לבית הכלה ומעלה את הכלה על הסוס, ולוקח אותה לבית של ההורים שלו. כשהחתן לוקח את הכלה על הסוס לבית הוריו, כל האורחים הולכים אחריהם ושרים להם שירים עד שמגיעים לבית של הורי החתן.

לוקחים את הכלה על סוס לבית החתן

לאחר מכן עורכים את החופה.

לאחר שעורכים את החופה, שרים ורוקדים הרבה זמן ואחר כך אוכלים את המאכלים המיוחדים, ושותים את המשקאות המיוחדים. לאחר ששותים ואוכלים חוזרים לרקוד עוד פעם.

אחרי החתונה הכלה יושבת במין סוג של סוכה למשך שלושה עד חמישה ימים. אחרי הימים האלה, בהם הכלה יושבת בסוכה, היא נכנסת לבית של הורי החתן ועוברת לגור שם.

הדסה מסקר: היה כיף. הכרתי יותר את סבתא שלי.

טלה