החלפנו את שם המשפחה בהנחיית דוד בן גוריון

סבא איזי והנכד גילי
סבא איזי עם הוריו
תולדות חייו של סבא איזי

סבא וסבתא שלי, אבי ואחיו, נולדו בפולין. ב-1920 הגיע המשפחה לירושלים העתיקה. אבי הוגלה (נזרק) מירושלים בהיותו בן 20 על ידי הבריטים, משום שהיו מלחמות עם הערבים ואבי היה בהגנה שלחמה נגדם. כך הוא הגיע לרעננה בשנת 1929("מאורעות תרצ"ט"). בשנת 1935 היה אבי בשליחות באירופה, שם הכיר את אמא שלי. הם התחתנו ובשנת 1939 נולדתי ברעננה, בבית חולים בילינסון שבפתח תקווה, שהיה אז היחידי בשרון.

ילדותו והתבגרותו של איזי מרעננה
עברנו לכפר סבא ושם למדתי בכיתה א'. מכיתה ב' ועד החתונה גרתי בתל אביב. בספורט אהבתי במיוחד קפיצות לגובה ולרוחק בבית ספר עממי. בתיכון הצטיינתי וקיבלתי מדליה באליפות התיכונים בהדיפת כדור ברזל. בתיכון אהבתי גם לשיר והייתי סולן במקהלת בית הספר עירוני ד' (שנה לפני למד שם אריק איינשטיין והיינו ידידים).

ההיסטוריה של שם משפחתי

שם משפחתי עד גיל  14 היה וקסמן, שפירושו בלועזית גדול. ראש הממשלה בקום המדינה היה בן גוריון, ומנהל משרדו היה שמעון פרס (שהיה נשיא המדינה בשנים האחרונות), הם ביקשו מהעובדים הבכירים לשנות את שם משפחתם לשם עברי. בטיול בית ספרי היינו בנגב וראינו שם הר בשם שגיא. הצעתי להורי להחליף את שם המשפחה לשגיא, שפירושו גדול ולכן מתאים לשם וקסמן.

מצורף מכתב בו מברך שמעון פרס את אבי על שינוי שם המשפחה מווקסמן לשגיא.

כשהייתי בן 24 הכרתי את נעמי, שגרה אז בחיפה ואני בתל אביב. נהיינו חברים וכעבור שנה התחתנו. עברנו לגור בהרצליה ושם גרנו עד 1973, משם עברנו להרצליה פיתוח לבית פרטי. הילדה הבכורה, יפעת, נולדה בשנת 1968 וניר, הילד הקטן, נולד שלוש שנים אחריה, בשנת 1971. הילדים ואנחנו נהנינו מהמרחבים ומהים שהיה קרוב לביתנו. משנת 1989 ועד היום חזרנו להתגורר בהרצליה העיר (לא פיתוח).

יפעת הייתה תלמידה טובה מאוד, מגיל צעיר שרה בכול האירועים והחגים שהיו בבית ספרה. בצבא היא המשיכה בשירה והצטרפה ללהקה צבאית. גם ניר הצטיין בלימודים. הוא אהב במיוחד ספורט ושיחק כדורגל בקבוצת הנוער של הפועל הרצליה.
בשנת 1998 בתי יפעת התחתנה עם סיימון. כעבור שלוש שנים נולדה טל, וכעבור שלוש שנים נוספות נולד גילי. שני הנכדים מקסימים וגורמים לנו הרבה נחת.

מילים של פעם בהשוואה למילים של היום:
גריפה = שפעת; קומזיץ = סיפור שמספרים לחבר'ה ליד המדורה; צ'ילבה = חבר שאתה ברוגז אתו; גרמושקה = מפוחית; תכשיט = ילד שובב; אסקימו = שלגון; גראז' = מוסך; ונטילטור = מאוורר; טיירה = עפיפון; מוטוציקל = אופנוע; רפורט = דוח/קנס.

צ'ילבה
חבר שאתה ברוגז אתו