התאקלמות משפחתי בארץ עם העלייה מאריתריאה

סבתא פנינה ונכדתה מאיה.
פנינה בילדותה באסמרה שבאריתריאה.
סיפור העלייה לארץ של פנינה ליפסקי ומשפחתה.

בשנת 1950 שנתיים לאחר הקמת המדינה ובעקבות התנכלויות ליהודים באסמרה שבאריתריאה החליטו הוריי לעלות לישראל היינו משפחה של 4 בנות ובן אחד. אריתריאה הייתה בתקופה זו תחת שלטון איטלקי ואבי שלט בארבע שפות: עברית, אנגלית, איטלקית וערבית. החיים של הורי באסמרה היו חיים טובים ונוחים כאשר אבי עסק בעבודות מנהל שונות במדינה ואמי נעזרה בעובדים מקומיים לניהול הבית.

rv

העלייה מאריתראה לישראל

כאשר המשפחה התארגנה לקראת העלייה לארץ אחת העובדות של הבית פרצה בבכי. היא התחננה שניקח אותה איתנו לישראל.

sdsd

הסתגלות

העליה לארץ הייתה מהפך כלכלי מבחינת הוריי. כל הרכוש שהביאו עימם ארצה נעלם.

nvnvn

הורי אוכלסו במעברה בבת ים באוהלים חשופים לרוח לגשם ולקור. אחותי קטי (שנקראת כך על שם סבתי) חלתה באחד הימים והובהלה לבית החולים דונולו ביפו. אבי ואמי ביקרו אותה מידי יום בבית החולים. באחד הימים כשהגיעו הורי לביקור הייתה המיטה של קטי ריקה. הורי פנו לרופאים בבית החולים לבדוק ולברר מה קרה ואז נאמר להם שהיא נפטרה. הוריי התעקשו לראות אותה ולא נענו. לאחר התעקשויות וצעקות בכל השפות הסתבר להורי כי אחותי חיה ונושמת והיא הוחזרה למשפחה. האירוע הזה הפר את האמון של הורי במוסדות שהיו קיימים באותה תקופה. ולכן מאז כל דבר שאירע בכל מוסד ציבורי נבחן ונבדק ע"י אבי בקפדנות יתרה.

נהנינו מאוד להשתתף בתכנית הקשר הרב דורי וללמוד על ההיסטוריה המשפחתית והאירועים שהתרחשו אז.

שכונת אוהלים על רצועת חול ללא תשתיות של מים וחשמל (בדרך כלל).