ההצבעה באו"ם

קרול והדר
קרול הקטנה

הייתי בת שבע  הייתה החלטה גורלית על הקמה עתידית של המדינה. בתאריך י"ז בכסלו תש"ח, 29 נובמבר 1947 התאספו כל המדינות של  האו"מ (האומות המאוחדות)  להצביע על עתידה והקמתה של המדינה.  בקרנו אצל סבא וסבתא שלי בניו יורק. המבוגרים ישבו סביב שולחן האוכל ושמעו רדיו. פתאום היו שאגות, קמו התחבקו והתלהבו.

תמונה 1
סבא שלי בכה, הרים אותי על כתפיו והתחיל לרקוד. לא הבנתי מדוע סבא רוקד וגם בוכה. אחרי שהוא הוריד אותי מהכתפים שלו שאלתי את אמא שלי, מדוע סבא בוכה אם הוא גם רוקד, ואמא ענתה שסבא בוכה מרוב שמחה שתהיה מדינה יהודית!

כך נראה הרדיו שלנו

קרול הופמן תרמה סיפור נוסף לתכנית הקשר הרב דורי, לקריאתו לחצו כאן

או"מ
האומות המאוחדות (או בראשי תיבות, האו"ם) הוא ארגון בינלאומי שמטרותיו המוצהרות הן להקל על שיתוף הפעולה בענייני החוק הבינלאומי, הביטחון הבינלאומי, התפתחות כלכלית, התקדמות חברתית, זכויות האדם והשגת שלום עולמי. האו"ם נוסד בשנת 1945 לאחר מלחמת העולם השנייה

”סבא בוכה מרוב שמחה שתהיה מדינה יהודית!“