ההחלטה לעזור לעניים

הסבתא מרי והנכדה חני
שכונת עוני ומצוקה
עברתי לגור בשכונות עוני ומצוקה כדי לעזור שם לאנשים המסכנים וקשיי יום

בשנת 1938 באמריקה לאבי קזימיר ולאימי צופיה זאבראסקי. היינו שלושה ילדים במשפחה. יש לי שני אחים, תרי וקורול.

מאז היותי בגיל צעיר מאוד הרגשתי אהבה ל ה'  ורציתי לעשות את הטוב בעיניו בכל דרך אפשרית ולכן, כשבגרתי החלטתי ללמוד הוראה ולהיות מורה ולעבוד במיוחד עם האוכלוסיה החלשה ועם תלמידים עניים .
עברתי לגור בשכונות עוני ומצוקה  כדי לעזור שם לאנשים המסכנים וקשיי יום, העזרה שלי התרכזה בעיקר בחינוך, הקדשתי הרבה מזמני ומכישוריי  לילדים שהיו להם קשיים לימודיים, ובבית ההורים לא יכלו לעזור להם. שתיים עשרה שנה  הקדשתי לפעילות בתחום החינוך. העיסוק הזה גרם לי סיפוק רב ובמיוחד כשראיתי תוצאות מבורכות ואת ההתקדמות של התלמידים שלי.
ואז…אני פגשתי את סבא שלך והתחתנו. נולדו לנו שתי ילדות חמודות, הראשונה היא אמא שלך.
אנחנו גרנו ברוצ'סטר  ניו יורק, גם שם  המשכתי ללמד במשך עשרים ותשע שנים, כאשר בכל השנים הללו תמיד עזרתי לילדים חלשים להתקדם בלימודים. אני אהבתי ללמד ולעזור…והרבה מאוד פעמים בימי החופש או בחגים ובסתם ימי חול אחר הצהריים הזמנתי את התלמידות שלי לביתי כדי  ללמד אותן שעורי עזר ולקדם אותן בלימודים.עד היום אני שומרת קשר עם חלק מהן.
אמא שלך, חני, וודאי זוכרת את זה טוב מאוד אני מאמינה שזה השפיע עליה מאוד וגם היא מקדישה מזמנה הרב עבור בחורי הישיבה הסועדים על שולחנכם בסעודות השבת, אני יודעת גם שהיא עוזרת לעניים שבאזורכם.
העשרה
רוצ'סטר (באנגלית: Rochester) היא עיר במחוז מונרו שבמדינת ניו יורק, ארצות הברית, דרומית לימת אונטריו. אזור המטרופולין של רוצ'סטר הוא הכלכלה השנייה בגודלה במדינת ניו יורק, אחרי העיר ניו יורק. במהלך שנות ה-90 של המאה ה-20 היא הייתה ידועה בכינוי "מרכז התמונות העולמי". בעבר היא הייתה ידועה בכינויה "עיר הקמח" ולאחרונה בכינוי "עיר הפרחים". כמו כן, רוצ'סטר היא עיר המחוז של מחוז מונרו.

רוצ'סטר

עזרה לקשיי יום