הדרך מגאורגיה לישראל

סבא יצחק קרכילי והנכד איתי
תמונה של. המשפחה המורחבת
יצאנו מהעיר טביליסי בהיותי בן 24 שנים. יצאנו עם בני המשפחה למוסקבה משם למינסק- לברסט, וורשה, צ'כיה ולעיר ווינה באוסטריה.

אני יצחק קריכלי נולדתי בתאריך 7/12/48. נולדתי בגאורגיה בעיר טבליסי, אבי הלל ואמי מרים. אמי הייתה עקרת בית ואבי היה מנהל של מחסן חומרי בניין.

בגיאורגיה הייתה קהילה יהודית גדולה: "הקהילה, שנאמדה בכ-100,000 איש בשנות ה-70 של המאה ה-20, הייתה מורכבת ברובה המכריע מיהודים גאורגים (מקומיים) וממיעוט של אשכנזים. רוב בני הקהילה עלו לישראל ממניעים אידאולוגיים במטרה להגשים את חלומם עתיק היומין לעלות לארץ הקודש. חלקם היגרו מישראל לארצות הברית, לרוסיה, לבלגיה, לאוסטריה, לספרד ולמדינות נוספות, ממניעים כלכליים".

אחי דוד, יעקב ואחותי לאה כולנו סיימנו בית ספר ממלכתי מספר 67. בזמנו לא היו שמות לבתי הספר אלה רק מספרים. 10 שנים הייתי בחוג גימנסטיקה והשתתפתי בהרבה תחרויות בין בתי ספר בעיר שלנו ובערים אחרות. למדתי בתיכון מקצועי ושלחו אותי להיות טכנאי בתעשייה האווירית בגאורגיה.

העליה לישראל

יצאנו מהעיר טביליסי בהיותי בן 24 שנים. יצאנו עם בני המשפחה למוסקבה משם למינסק – לברסט, וורשה, צ'כיה ולעיר ווינה באוסטריה. כל הנסיעות היו ברכבות. העומס היה גדול, אנשים היו עם מזוודות וציוד ביתי רב, התנאים היו תנאים נוחים לכל משפחה היה תא. המיטות היו קומתיים. באוסטריה היינו שלושה ימים. היו שליחים ששכנעו את כל בני המשפחה להעלות לארה"ב במקום לארץ ישראל. אנחנו בחרנו לעלות לארץ. מווינה עלינו במטוס כל המשפחה יחד ונחתנו בנתב"ג וזה אחרי מסע ארוך.

מהלך הנסיעה ערך כשבועיים מתאריך 1/2/73 עד 13/2/73, למחרת היינו יום שלם בשדה התעופה, משם עברנו והתארחנו אצל דודה רבקה ז"ל. אצלה נשארנו כחצי שנה עד שקיבלנו דירה.

התגייסתי לצבא ביחידת תותחנים 1974-1975, לאחר מכן העבירו אותי ליחידת התעשייה האווירית עד גיל 51 ביחידת ניסוי טילים. יחידה סודית שאני לא יכול לפרט לגביה. בזמן המלחמות ממונים שלי בעבודה וגם בצבא העדיפו להשאיר אותי בעבודה בשל תפקידי. בזמן שרותי בעבודה השתתפתי בתפיסת אניית מחבלים "קרין אי". במהלך שנות עבודתי בתעשייה האווירית קיבלתי לא מעט פרסים סופי שבוע בביתי מלונות מפוארים בכל הארץ.

בשנת 1974 התחתנתי עם אשתי נחמה. אנחנו נפגשנו בשידוך ואחרי חצי שנה התחתנו. נולדו לנו 3 ילדים: אתי, מוריס ומאיה שזאת אמא של איתי. יש לנו שמונה נכדים:  מאתי – סער, עמית ועוז. ממוריס – עידו, נויה ופלג. ממאיה – איתי ודניאלה.

הזוית האישית

יצחק קריכלי משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם הנכד איתי. סבא יצחק מביא את סיפור עלייתו מגאורגיה לישראל.

מסע
הדרך אותה עשינו מהבית בגאורגיה ועד הגעתנו לארץ ישראל.