דרכו של סבי

בתמונה זו מצולם סבי, בן ציון הוצ'ניק עם המדליות שלו.
העיר ז'יטומיר, מקום הולדתו של סבי
החיים של סבי בזמן המלחמה

רציתי לספר לכם על סבא רבא שלי, בן ציון הוצ'ניק. הוא נולד במשפחה לא עשירה באוקראינה. היו לו 3 אחיות ואח. סבא רבא שלי למד ב"חדר".

במשפחה דיברו אידיש ואוקראינית.

כשהתחילה מלחמת העולם השנייה הוא היה בן 16. אותו ואת אחיו הגדול גייסו לצבא.

משפחתו, שנשארה בביתה לא רצתה להתפנות לעיר אחרת וכשהגיעו גרמנים השכן שלהם הסגיר אותם לידיהם. בשלג כבד הגרמנים הוציאו אותם מהבית והרגום.

כך נהרגו שני הוריו ושלושת אחיותיו של סבא רבא שלי.

בסיום המלחמה סבא רבא התקבל למכללה צבאית במסלול כלכלה. את מבחני הכניסה עבר בהצלחה, אך מאוד התקשה במבחן בספורט. הוא הבטיח לוועדת הקבלה שיסיים מכללה עם תעודת הצטיינות יתרה ואכן כך היה. הוא סיים לימודיו  בהצטיינות יתרה וקיבל תפקיד בכיר בצבא. אחיו סיים אוניברסיטה לכלכלה וניהל בנק בקייב.

אנשים תמיד העריכו אותו והוא תמיד היה כתובת להתייעצות. למרות היותו קצין בצבא רוסי לעתים הוא דיבר בבית עם אשתו באידיש ובחגים היה שר שירים באידיש.

סבא רבא שלי הוא מודל לחיקוי בשבילי. בן אדם שאני מאוד מעריך בן אדם עם חזון ואמונה חזקה, שואף למצויינות ומגיע להישגים גבוהים.

לצערי, הוא נפטר לפני שלוש שנים בגיל 89. עד היום האחרון הוא היה עצמאי, תמיד פינק את ניניו במתנות וסיפר סיפורים מעניינים על חייו.

היה לי מהנה ללמוד על סיפור משפחתי. אני רוצה להיות דומה לו באופי ברצון לחיות ולהצליח.

בורש