בשיא הקריירה החלטנו לעלות לארץ

ריקרדו עם נכדיו ברעים

למדתי יחד עם סבתא בפקולטה  למשפטים בבאונוס איירס.
למדנו יחד מספר קורסים משותפים ובמשך כמה שנים היינו חברים טובים שלמדו יחד ואהבו מאוד אחד את השני.
במקביל ניגנתי בקלרינט בתזמורת המשטרה של בואנוס איירס וסבתא הייתה פעילה בארגוני זכויות העובדים.
מיד עם סיום לימודינו התחלנו לעבוד כעורכי דין.
אני במשרד של אבי, שהיה בעל משרד גדול, מפורסם ומכובד וסבתא המשיכה לייצג משפטית עובדים דרך ארגון מיוחד שפעל לביסוס זכויותיהם.
בשלב מסוים החלטנו להתחתן ובשביל להקים משפחה רצינו לעלות לארץ ישראל.

ריקרדו בילדותו

ריקרדו בילדותו

תלמיד בבואנוס איירס

תלמיד בבואנוס איירס

בר מצווה

בר מצווה
בבר מצווה
המשפחה

המשפחה

בצבא בארגנטינה

בצבא בארגנטינה
למה עליתם דווקא למדינת ישראל?

בתור יהודים תמיד ידענו שמקומנו בארץ.
לאורך כל השנים בארגנטינה תמיד ידענו שבשלב מסוים נקשור את גורלנו עם ישראל. מאוד הזדהינו עם מה שקורה בארץ. אבי, היה איש קהילה חשוב בקהילה היהודית ובבית הכנסת המקומי. למדנו אחר הצהרים בבתי ספר יהודיים שנקראו "יידשה סקולה"

אחרי מלחמת ששת הימים הגיע לארגנטינה השיר "ירושלים של זהב", הרגשנו שייכות עמוקה לארץ. באותו זמן, אחותי הצעירה עלתה לארץ בשנת 1967 וזה מאוד השפיע  עלינו. היא שלחה הרבה מכתבים ושכנעה אותנו לעשות את הצעד.
למרות שכבר היינו בעלי מקצועות מבוססים ולמרות שהיה לי כבר משרד עורכי דין גדול ומבוסס בארגנטינה החלטנו שאנחנו הולכים לעשות את הצעד הזה.

בשנת 1972  היה אירוע שזיעזע  את מדינת ישראל חטיפת ורצח הספורטאים במינכן. חטפו אותם באולימפיאדה במינכן ואחר כך הם נרצחו . אירוע מאוד קשה, ואנחנו היינו מרותקים לחדשות: מחבלים נכנסו למתחם האולימפיאדה חטפו אותם ורצחו אותם. ראינו  בחדשות ואז הבנו  שגורלנו קשור למדינת ישראל ולאחר מכן החלטנו לעלות ארצה.

העליה

הפלגנו מארגנטינה למארסיי שבצרפת על האונייה eugenio c וממארסיי עד לנמל חיפה באוניה mili.
מסע ארוך ומעניין. ההפלגה הייתה הרפתקאה.
אני מדמה את הקשר והגורל שלו למדינת ישראל ולעם ישראל, כקשר וחיבור שיש בתוך ובין להקת עגורים הנודדת כקבוצה דינמית , בעלת מבנה מיוחד, מעוף אחיד, מטרה אחת. להגיע ממקום מסוים למקום חדש, כולם יחד כגוף אחד עם נשמה ענקית .
המסע היה ארוך ומרכב. אולם בדרך כבר נשזרו חברויות אמיצות שנשארו בקשר עד עצם היום הזה..

בארץ

עם העלייה לארץ התחילה בדיוק מלחמת יום הכיפורים. התגוררנו אז במרכז הקליטה באשדוד ולמדנו עברית באולפן. אשתי הייתה בהריון ובתנו  נולדה כאן בארץ ישראל.
אשתי השלימה את לימודיה כאן בארץ כעורכת דין ועדיין עובדת במקצוע.
אני החלטתי לקדם את תחום המוסיקה והחינוך המוסיקלי באשדוד והקמתי את הקונסרבטוריון ואת התזמורת העירונית באשדוד.

מנצח בקונצרט

מנצח בקונצרט

ניהלתי את הקונסרבטוריון במשך 40 שנה, וחינכתי אלפי ילדים לאהבת המוסיקה ואהבת האדם.
בשנה שעברה (2015) יצאתי לפנסיה.

העשרה:
טבח הספורטיאים באולימפיאדת מינכן – טבח הספורטאים באולימפיאדת מינכן הוא אירוע טרור פלסטיני שהתרחש ב-5–6 בספטמבר 1972, במהלך האולימפיאדה העשרים שהתקיימה במינכן בגרמניה המערבית, ואשר בו נרצחו אחד-עשר ספורטאים, מאמנים ושופטים, חברי המשלחת האולימפית הישראלית, על ידי מחבלים פלסטינים מארגון "ספטמבר השחור". שניים מהחללים נרצחו בתוך מגורי המשלחת הישראלית בכפר האולימפי תוך כדי השתלטות המחבלים על חברי המשלחת, ותשעת האחרים, שהוחזקו כבני ערובה במשך כ-19 שעות, נרצחו במהלך ניסיון חילוץ כושל של כוחות משטרת בוואריה בשדה תעופה סמוך לעיר, שבו נהרגו גם שוטר גרמני אחד וחמישה מתוך שמונת המחבלים.(ויקיפדיה)

תשע"ו   2016

קונסבטוריון
קונסרבטוריון הוא מוסד ללימודי מוזיקה במסגרת החינוך הבלתי פורמלי, המיועד לילדים ובני נוער, ומקיים את הלימודים בשעות אחר הצהריים. מוסדות אלו משולבים לעתים במתנ"ס. במדינות אחרות משמעות מונח זה היא אקדמיה למוזיקה.

”החלטתי לקדם את תחום המוסיקה והחינוך המוסיקלי באשדוד“