בנימינה – המקום שלנו בארץ מאז ומתמיד

מעיין עם סבתא, כותבים סיפור
בנימינה כפי שנראתה בימים עברו
ממרוקו ועד להתיישבות בבנימינה

סיפור ילדות של פנינה סבתא של מעיין סבתא פנינה נולדה בשנת 1953, בעיר מקנס שבמרוקו. הבת הקטנה במשפחה בת שישה ילדים.

העשרה:
מקנס או מכּנס, היא עיר בצפון מרוקו ובירת מחוז מקנס תאפילאלת. העיר שוכנת בגובה של כ-560 מטר מעל פני הים, ובמרחק של כ-120 ק"מ מזרחית מהבירה רבאט. בעיר התגוררו 576,152 איש בשנת 2008 ובאזור האורבאני מתגוררים כ-950,000 איש.
מקנס נוסדה במאה ה-10 ושמה נגזר משמו של שבט "מקנסה" (Meknassa) הברברי שייסדהּ. שמו של השבט נגזר בתורו מהמילה הברברית שמשמעותה "לוחם". העיר שימשה כבירת מרוקו בימיו של איסמעיל מלך מרוקו (המוכר גם בשם "מולאי איסמעיל"), והיא מצטיינת ברובע המדינה ובעיר הקיסרית שלה, וכן בבניניה המונומנטאליים. מקנס נחשבת לאחת מארבע "הערים הקיסריות" (Les quatre villes impériales) של מרוקו, ובשנת 1996 היא הוכרזה כאתר מורשת עולמית.

בשנת 1955 עלתה המשפחה לישראל דרך צרפת באנייה. כשהגענו לישראל, כעבור שבעה ימים העבירו אותנו ישר למושב תירוש שבנגב.
כאשר דודי אחיו של אבי שמע לאן הביאו אותנו, מיד הלך ודאג להעביר אותנו לבנימינה קרוב לשאר בני המשפחה.

בנימינה בראשתה

מאז אנחנו בבנימינה, גדלנו כאן, למדנו, שירתנו בצה"ל נישאנו, ילדנו את ילדינו, חיתנו אותם ונולדו לנו הנכדים.

תשע"ה, 2015

מושב תירוש
מושב תירוש - הוא מושב של "הפועל המזרחי" (בעל צביון דתי) בין קריית מלאכי לבית שמש בחבל עדולם השייך למועצה אזורית מטה יהודה. היישוב הוקם בשנת 1955 על ידי עולים מצפון אפריקה במטרה לאכלס את חבל עדולם. יישוב קם על אדמות הכפר הערבי עג'ור, שתושביו עזבוהו במהלך מלחמת העצמאות ולא הורשו לחזור אליו לאחריה. שמו של היישוב ניתן לו בגלל כרמי הענבים הרבים באזור.

”משפחה היא משהו מאוד חשוב שיש לנו ועלינו לשמור עליה.“