בילדותי לא היה ידוע "תרכיב הסאלק"

דינה קידר והנכדה שחר ז'אנו
דינה בצעירותה
אחותי חלתה בשיתוק ילדים, והיא משותקת עד היום
קורותיי
אני, דינה קידר, נולדתי למשפחת בצלאל בהר הצופים בירושלים בשנת 1943. בשנות חיי הראשונות גרתי בשכונת יגיע-כפיים.
אחיי ואני
אני הבת הצעירה במשפחה. יש לי אח בשם יעקב, ואחות גדולה בשם יפה.
יפה חלתה בשיתוק ילדים בהיותה בת שנה וחצי, והיא משותקת עד היום. באותו זמן לא היה ידוע תרכיב הסאלק שריפא את החולים.
למרות היותה חולה בשיתוק ילדים, היא למדה בבית-ספר רגיל, בתיכון ובאוניברסיטה, דבר שלא היה מקובל בתקופה שלפני כ-70 שנה.
 סאלק- ממציא תרכיב החיסון נגד שיתוק ילדים
אחי למד משפטים, והתמנה לשופט שלום.
אני עבדתי במקצוע ההוראה בבית-ספר יסודי.
עיסוקיי כיום
בעת הזו יצאתי לגמלאות. את זמני הפנוי אני מבלה במועדון לגיל השלישי, וכן אני משתתפת במועדון הנקרא "50+".
בנוסף, אני מנויה ב"סינמטק" בחוג הנקרא "מסע חובק עולם", בו אנו שומעים הרצאה וצופים בסרט באותו נושא .

תמונה 2
סיפורה/ו של דינה קידר תועד על ידי הנכד/ה שחר ז'אנו במסגרת תכנית הקשר הרב-דורי בבי"ס "רמת מוריה" בירושלים, בשנת הלימודים תשע"ג (2012-3), בהובלתה של הגב' שרה פרזון.
עיבוד ועריכה: גב' ורדה ברגמן, מתנדבת בית התפוצות

תרכיב סאלק
יונה אדוארד סאלק (באנגלית: jonas edward salk 1914 1995) רופא ווירולוג יהודי-אמריקאי, ממציא החיסון נגד שיתוק ילדים, שנקרא על שמו "תרכיב סאלק". בשנות ה-50 פיתח סאלק את החיסון הראשון לשיתוק ילדים (פוליו) מנגיפים מומתים. ב-1955, לאחר סדרת ניסויים, הוכרז החיסון כמועיל ובטוח לשימוש, וסאלק קיבל פרסום עולמי כאיש אשר ניצח את שיתוק הילדים. סאלק החליט שלא לרשום פטנט על החיסון ולמסחר אותו , אלא לשחרר אותו לנחלת הכלל.

אובססיבי
אדם שמתעקש בנושא מסוים. לדוגמא : אדם שרוחץ ידיים בכל הזדמנות שיש לו גם כשלא צריך.