בזכות אישה אחת, יש משפחה גדולה מאוד, שמחה, ומאושרת!

סבתא ואני במפגש הקשר הרב דורי

הגרמנים ציוו על יהודים לא לצאת אחרי שבע בערב מהבית,
לא ללכת לקולנוע, לא לנסוע בתחבורה ציבורית ועוד….
למשל לרופאים היה אסור לטפל ביהודים.

סבתא שלי נולדה בבית ורופא אחד בא בסתר לעזור בלידה של אמא של סבתא שלי.
בשנת 1942 הגרמנים ציוו ליהודים שלא רק שאסור לנסוע בכל כלי הרחב אלה גם הם היו צריכים למסור את האופנים שלהם. אצל ההולנדים היו הרבה אנשים ששיתפו פעולה עם הנאצים.

לאבא של סבתא שלי היו אופניים ישנות וחדשות, והוא נתן לנאצים רק את האופניים הישנות. אחד משכניו שהיה הולנדי וששיתף פעולה עם הנאצים הלשין על אבא של סבתא שלי לנאצים. כשהנאצים שמעו על כך הם לקחו את אבא של סבתא שלי למחנות עבודה. בגלל אותו ההולנדי, הנאצים ומחנות העבודה אבא של סבתא שלי נרצח.

אחר כך שכנה טובה הולנדית לא יהודייה בשם בתיה הציעה לאמא של סבתא שלי לתת לה את הילדים שלה והיא תעביר אותם לכתובות אחרות ושם הם יישארו עד לסוף המלחמה. סבתא שלי קראה לה דודה בתיה ואחר כך קראה לה אמא כי היא חשבה שהיא אמא שלה בגלל שהיא הייתה איתה הרבה זמן. כל האנשים שעזרו לסבתא שלי ולכל משפחתה קיבלו אות חסידי אומות העולם.
אחרי המלחמה סבתא שלי חזרה לביתה הקודם איפה שהיא נולדה. בגיל 22 עלתה סבתא שלי לישראל, והתחתנה עם סבא שלי שנולד במושב גבעת חן ונולדו להם 4 ילדים. אמא שלי הילדה הרביעית.

זה הסיפור המרתק שלי על סבתא.
מצד שמאל זאת היא בתיה ומצד ימין זאת קרובת משפחתה