מדרש השם של אסתר מדר

באסל תלמיד חדש בבית ספרנו
עיר הולדת הוריי
ההורים מתוניס

אני אסתר מדר נולדתי בשנת 1959בבית החולים נהריה בארץ ישראל.

אני בת יחידה להורים. שם משפחתי ללוש שמשמעות ללוש למעוך להדק לגלגל ולעבד את הבצק או חומר לא קשיח. שם ההורים שלי חנה ויצחק ללוש. כשנישאתי לג'רר מדר  שונה שמי לאסתר מדר. משמעות המילה: מדר טיט ובוץ. זהו שם עירוני – אדם השוכן בבית טיט.

ההורים שלי עלו מתוניס שעיר הבירה שלה תוניסיה בשנת 1955. את השם אסתר קבלתי על שמה של סבתי המנוחה אני משערת ששם זה ניתן לה על שמה של אסתר המלכה שהוזכרה בסיפור מגילת אסתר. כמו שספרתי כשנישאתי לג'רר מדר, שונה שמי לאתי מדר.

בשנת 1977 נולדו לנו שלושה ילדים והם: חני סיון ויוסי. חני נישאה לנתיב שחק ונולדו להם ארבעה ילדים שהם הנכדים שלי והם: אריאל, ים, מפל ויהל.

אני אוהבת את שמי ומחוברת מאוד לשם אסתר כי הוא הזכיר לאבי את שם אמו. שם החיבה שלי  הוא אסתי.

שמות ילדי: לחני  קראנו על שם אמי שקראו לה חנה. ליוסי  קראנו על שם חמי יוסף ואחרונה חביבה סיון על שם השיר סיון שמבוצע ע"י הזמר יגאל בשן, כי אהבתי מאוד את מילות השיר ואת הזמר.

יגאל בשן – אם תזכרי אותי סיוון / Yigal Bashan – If You'll Remember Me

אתי מדר מספרת על מדרש שמה לתלמיד באסל.