אמנות – הציור הריאליסטי והפיגורטיבי

עם דניאל ושני בבית ספר צמח
דיוקן
השתתפתי עד עכשיו בכ 120 תערוכות ציור
ילידת מרוקו, עליתי ארצה כנערה בשנת 1957 עם הורי ואחיי (9 נפשות) היישר לאשדוד למעברה משפחתי היא מהמשפחות הראשונות בעיר.
בחו"ל למדתי בבית הספר אליאנס בצרפתית. במקצועי, מזכירה בכירה דו לשונית במקצועי. למדתי בקורסים והשתלמויות למיניהם במסגרת עבודתי. אני דוברת ארבע שפות: צרפתית, אנגלית, עברית ומרוקאית. כמו-כן למדתי ללימודי תואר, משפט וחברה אבל מסיבות שלא קשורות בי לא המשכתי את התואר עד הסוף.
אומנות היא הנושא המרכזי בחיי, אני מציירת מכיתה א'. אני חברה ותיקה באגודת האומנים. אמנות מתחום הציור הריאליסטי והפיגורטיבי (אבל לא רק). גם ציור עכשווי. במהלך כל השנים אני לומדת ומשתלמת בתחום האומנות:  בים השנים 1994-1999: סדנת ציור בהנחייתה של המורה לינה גולן המשך בשנים  2000-2003: ציור בהנחייתו של המורה אברהם שמש בבית האומנים (פורטרטים). 1999-2001: עבודה והתמחות בהנחייתו של האמן התל אביבי גד אולמן .2001-2006: התמחות וביקורות עבודות אצל האמן התל- אביבי שמעון אבני .משנת 2006 עובדת עצמאית בסטודיו שלי בביתי.

תמונה 1
אני מציירת בטכניקות שונות ומעורבות : שמן, אקרילי, פסטלים, עפרונות, עיסת נייר , גריסים על דיקט וכו'. יצירותיי עוסקות בהיבטים שונים ומושפעות בכל מה שקורה סביבי כגון: אנשים, פוליטיקה, אורך חיים, מזון, טבע , ים וספורט . דמויות רבות מופיעות ביצירותיי . עבודותיי הן ההתרשמות , החוויה וה "אמת" שלי . יש נושאים שמהמצלמה הקטנה שלי עוברים ישר לציור על הבד ( כמו פורטרטים).

התנדבויות:
פעילה בפורום "נשים יוצרות" מאז הקמתו דרך גברת אתי אטיאס (יועצת ראש העיר לקידום עניני נשים ) .
פעילה בהתנדבויות בעיר כמו : הדרכת הדור הצעיר בתיכון אשכול פיס מקיף א'. השתתפתי באיור סיפרו לשירה של יניב קקון (משורר מאשדוד).
השתתפתי בתערוכת הכרישים למען גלעד שליט במוזיאון מונארט לאומנות (שהיה עצור בעזה)
תערוכות מיוחדות מוזיאון אשדוד על שם קורין ממן 15.3.2000 : ציור מינימליסטי על מעטפה של המוזיאון (אוצרת: יעל ויזל).
8.5.2000 : "מתחתנים" גם ציור וגם 2 מיצגים (תלבושת מרוקאית+חינה) אוצרת : יעל ויזל.
2.8.2003: "מסר בבקבוק" (הבא להמחיש את הבקבוקים המשמשים את בני הנוער לצריכת סמים) (פרפלקס 1.85 מטר ) ( אוצרת: יעל ויזל) .
מוזיאון מונארט לאמנות אשדוד. 25.11.2006: עושים "עיר" יובל לאשדוד,צילומים שאני הצגתי על שם אחי ג'ק אוחיון שהיה הצלם הראשון באשדוד 1957-2006. הצילומים הוצגו במוזיאון 10 חוד' (אוצר: יונה פישר).
5.3.05 : "שילובים" בפירמידה של המוזיאון מונארט לאמנות .
1.10.05: "צעיף של אור" בגלריית המוזיאון.
27.5.09: "תערוכה בלבן" בתפנית של המוזיאון.
22.12.05: "מכת אור" בגלריית מכללת תלפיות תל- אביב. (אוצר : שמעון אבני)
26.12.2000: "כאן ועכשיו" ציור על הקיר הוצג בקניון הסיטי במשך שנה.
25.11.2003: " אלימות נגד נשים" בעיריית אשדוד וניוד ל- יד לבנים גם ציור וגם מיצג (אוצרות מימי עזריאלי +מימי אוחיון ) (כתבה בעיתון " זעקת הנשים")
.30.7.12 עד ל- 30.8.12: תערוכה אישית " צבע וטבע" בגלריה דואט ( קניון לב אשדוד) (אוצרת : דינה קראוס- אפשר לראות חלק מהציורים באינטרנט).
השתתפתי בכול הקטלוגים גם דרך אגודת האמנים וגם דרך נשים יוצרות וגם דרך בית האמנים. ( 7 פעמים) .
תמונה 3
השתתפתי עד עכשיו בכ 120 תערוכות קבוצתיות גם באשדוד וגם מחוצה לה. הכול מתועד לפי תאריכים ונושאים . והיד נטויה.

ציור ריאליסטי
ריאליזם הוא זרם באמנות, בספרות ובתיאטרון אשר צמח במאה ה-19 ומנסה לתאר את החיים כפי שהם. הריאליסטים בחרו את תיאור המעמדות הנמוכים כנושא מרכזי ביצירותיהם, בעלי אופי חברתי וביקורתי

”. עבודותיי הן ההתרשמות , החוויה וה "אמת" שלי“