אלה חיי

ילדות במעברה וחיים בבאר שבע

שמי אפללו אלגריה

נולדתי בתאריך ה 1952310 בעיר קזבלנקה במרוקו אין לי הרבה זיכרונות מילדותי שם מאחר ועליתי לארץ בת 4 בשנת 1956, עם הורי, אחותי, סבי וסבתי.

כשעלינו לארץ שלחו אותנו לבאר שבע ושיכנו אותנו במעברה וכאן מתחילה ילדותי.

ילדותי הייתה עטופה באהבה ובזיכרונות של מסורת ומטעמים שסבתי הכינה לנו. עד היום אני מפנקת את ילדי ונכדי במאכלים כמו שסבתי הכינה. לאט לאט שינינו את שפתנו מצרפתית לעברית והפכנו להיות ישראלים.

מכיתה א' עד כיתה ח' למדתי בבית ספר מצדה. שנותיי שם היו רצופות בחוויות של חברות מדהימה, טיולים ברחבי הארץ, וחברות בתנועת נוער מחנות עולים שם למדתי לאהוב את הארץ. לאחר מכן המשכתי את לימודי בתיכון מקיף א' ובשנת 1972נסעתי לצרפת, שם נישאתי לחיים אוחיון ובניתי את חיי כאישה נשואה. בצרפת נולדו ילדנו, יעל נועם גיל ועדי. החיים שם היו מלאי חוויות אהבה ותרבות. בשנת 1989 שבעה חודשים אחרי שבתנו הקטנה עדי נולדה נפטר בעלי חיים מדום לב והוא בן 41. בעקבות זאת החלטתי לחזור לארץ יחד עם ילדי ומאז אנו חיים בבאר שבע.

כאן נולדה נכדתי איליי שאיתה אני חובה את הפרויקט המדהים הזה, הקשר הרב דורי.

מחנה אוהלים וצריפים בהם גרנו עד שעברנו לבית קבוע