משחק ילדות – סבא-סט

כוכי בילדותה
אנחנו עם כוכי
מאי ושחר, מספרות על המשחק - סבא סט של כוכי

להפיל את ערמת הבלטות בעזרת כדור טניס . הקבוצות היו בנויות מילדים בגילאים 5-10. הקבוצה בעלת הכדור צריכה להפיל את הערימה, אם ילד מפיל את הערימה הוא צריך לרוץ במסלול היקפי. בזמן שהוא רץ הקבוצה השנייה צריכה לסדר מחדש את המגדל. אם הילד מצליח לחזור לנקודת המוצא לפני שהקבוצה השנייה בנתה את המגדל מחדש הקבוצה שלו זכתה בנקודה. אם הקבוצה השנייה הספיקה לסדר את הערימה לפני שהילד סיים את ההקפה הם זוכים בנקודה. הקבוצה המנצחת היא הקבוצה שצוברת יותר נקודות. המשחק מיועד לפחות ל5 ילדים בכל  קבוצה ויותר.

כוכי, התחילה לשחק את המשחק עם ילדים מהשכונה בגיל 5. היא נהגה לשחק את המשחק בשכונתה – שיכון הבולגרים בשטחים הפתוחים ובחולות. הם היו נוהגים לשחק את המשחק עד רדת הלילה או עד שאחד ההורים היה יוצא לקרוא להם. את המשחק כוכי למדה מהילדים הגדולים שלמדו איתה, הילדים הגדולים נהגו ללמד את הצעירים משחקים.
את המשחק בכל פעם הם שיחקו עם ילדים אחרים במקום מפגש קבוע בחולות. בתקופה שלה כל משחקי החברה נערכו בחוץ. בדרך כלל בישובים שונים היו לאותם משחקים שמות שונים, לדוגמא במקומות אחרים היו קוראים למשחק זה הקפות.

מורות מובילות תכנית ריקי באגר ולילית קניגסברג

קישור ליחידת הלימוד – הקטלוג החינוכי של משרד החינוך – משחקי ילדות של פעם לעומת משחקי ילדות של היום.