ילדות במלחמת השיחרור

אני וסבא לוי וסבתא מרים
מרים גולשת בצוק מכתש רמון בגיל 78
טיול בבוסתנים הנטושים, פציעה והפגזות

במלחמת השחרור יצאנו מהבית בירושלים מספר ילדים לכפר ערבי נטוש ששמו קולוניה (היום מבשרת ציון).  לאסוף פירות ,ענבים ,שזיפים מהבוסתנים ליד הכפר. אני הייתי בת 10 בשנת 1948. פתאום נשמעו יריות, כל הילדים ברחו אני נפצעתי בצוואר והיה לי דם. ירדנו לכביש לכיוון ירושלים, עצר ג'יפ צבאי בריטי, לקחו אותי לבית חולים טיפלו בי ונתנו לי שוקולד שהיה אז רק לבריטים. חזרתי הביתה אמא שלי ידעה שניפצתי ודאגה לי מאוד. אכלנו חובזה (חלמית) שאספנו בשדות בישלנו עם אבקת ביצים כי אז לא היו ביצים.

%d7%99%d7%9c%d7%93%d7%99-%d7%a9%d7%9b%d7%95%d7%a0%d7%aa-%d7%a8%d7%95%d7%9e%d7%9e%d7%94-%d7%9e%d7%a9%d7%97%d7%a7-%d7%9e%d7%97%d7%a0%d7%99%d7%99%d7%9d-1948%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%a2%d7%9d

באחד הלילות הופגז בתינו ב-4 פצצות ההפגזה הייתה מיועדת להפגיז את מיגדל המים ברוממה. כל המשפחה רצה למקלט שהיה בנוי מעצים בתוך מחסן גדול שאבא שלי בנה שם. אמא שלי קיבלה זעזוע מוח ונלקחה לבית חולים. את אחיי הקטן שהיה בן שנה שכחו אותו במיטה, אחרי ההפגזה חזרנו הביתה וראינו אותו ישן במיטה.

את כתה א'  למדתי בבית ספר אליאנס שלימדו שם עברית וצרפתית. המורים היו עם סרגל ביד, אם היה ילד שהפריע היו מכים אתו עם הסרגל באצבעות של כף היד. ילד שהיה מאחר היו מעמידים אותו בפינה.

בכתה ב' עברתי ללמוד בבית ספר קלן המנהלת גרה בחצר בית הספר והיא הייתה אישה מאוד מבוגרת שם למדנו כלכלת בית וחקלאות. בגינות גידלנו סלק וגזר.

הבית שלי היה על יד שוק מחנה יהודה ברחוב אגריפס מצורפת תמונה מהשוק ליד הבית שלי ותמונה של בית ספר אליאנס.

%d7%9b%d7%a2%d7%92

%d7%a9%d7%95%d7%a7

הייתי תלמידה מצטיינת בספורט ומאז החלטתי שאני רוצה להיות מורה לספורט. כשבגרתי למדתי חינוך גופני והייתי מורה לספורט 35 שנה, אהבתי את הילדים וגם את המקצוע.

%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a8%d7%99%d7%9e%d7%aa-%d7%9e%d7%a9%d7%a7%d7%9c%d7%95%d7%aa-%d7%a2%d7%99%d7%9f-%d7%a9%d7%9e%d7%a8-1955

גם היום, בגיל 78, אני עדיין עושה ספורט – לראייה סנפלינג בצוק מכתש רמון עם המשפחה.

נהנינו לשבת ולעבוד יחד עם הנכד שלנו . נהניתי מאוד עם סבא וסבתא,למדתי על הילדות שלהם.