מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אופניים עם רמה
רמה היא צינור בין הכידון לכסא של האופניים. אופניים עם רמה היו לבנים. לבנות היו אופניים בלי רמה.
מתוך: רשליקה רוכבת עם רמה
אופנים
אופניים הם כלי תחבורה יבשתי בעל שני גלגלים (אופנים), המונע בכוחו שריריו של אדם, ובדגמים מסוימים בכוחו של מנוע עזר. האופניים נרשמו כפטנט בשנת 1819, ומאז התפתחו דגמים שונים, בעלי עיצוב, תנוחת ישיבה, וצורת הנעה שונים. אופני טנדם הם אופניים המונעים על ידי יותר מרוכב אחד (לרוב שניים).
מתוך: חדש הפתעה ליום הולדתי – זוג אופניים
אופקים
אופקים (אֳפָקִים) היא עיר במחוז הדרום בישראל השוכנת 24 ק"מ צפונית־מערבית לבאר שבע. היא הוכרזה כעיר בשנת 1995.
מתוך: התאונה ששינתה הכל
אופקים
אופקים היא עיר במחוז הדרום בישראל השוכנת 24 ק״מ צפונית־מערבית לבאר שבע. היא הוכרזה כעיר בשנת 1995....אופקים נוסדה ב־19 באפריל 1955‏, ותושביה הראשונים היו עולים ממרוקו ותוניסיה...גל העלייה הביא לכך ש־400 משפחות נשלחו לאופקים ושוכנו במעברה שנבנתה במהירות והכילה צריפים, פחונים ואזבסטונים. המגורים הארעיים חייבו בנייה, ובשנים הראשונות הייתה העבודה בבניין מקור פרנסה עיקרי בעיירה. בסוף 1956.
מתוך: העלייה מפרס הייתה בשנת 1958
אופקים
אופקים היא עיר במחוז הדרום בישראל השוכנת 24 ק״מ צפונית־מערבית לבאר שבע. היא הוכרזה כעיר בשנת 1995.אופקים נוסדה ב־19 באפריל 1955‏, ותושביה הראשונים היו עולים ממרוקו ותוניסיה. ראשיתה של אופקים כתחנת טרקטורים של מושבי מועצה אזורית מרחבים‏, שיועדה להתרחב ולהיות "מרכז אזורי" שיכלול בין השאר מרפאה, בית ספר אזורי, אמפיתיאטרון ותחנה של תנובה לקליטת תוצרת חקלאית‏ אלא שגל העלייה הביא לכך ש־400 משפחות נשלחו לאופקים ושוכנו במעברה שנבנתה במהירות והכילה צריפים, פחונים ואזבסטונים. המגורים הארעיים חייבו בנייה, ובשנים הראשונות הייתה העבודה בבניין מקור פרנסה עיקרי בעיירה. בסוף 1956, לאחר מלחמת סיני, עם גל העלייה של יהודי מצרים, הגיעו 150 משפחות נוספות למקום (חלקן קראים), וב־1957 מנתה אוכלוסיית היישוב כ־2,500 נפש. באותה העת עדיין היו קיימות שתי מעברות ביישוב: האחת באזור התעשייה הנוכחי של העיר, והשנייה ממערב למרכז העיר הנוכחי (רחובות קיבוץ גלויות וגולומב).
מתוך: מתוניסיה לאופקים – אוהבת את העיר שלי
אופקים
אופקים היא עיר במחוז הדרום בישראל השוכנת 24 ק״מ צפונית־מערבית לבאר שבע. היא הוכרזה כעיר בשנת 1995....אופקים נוסדה ב־19 באפריל 1955‏, ותושביה הראשונים היו עולים ממרוקו ותוניסיה. ראשיתה של אופקים כתחנת טרקטורים של מושבי מועצה אזורית מרחבים‏
מתוך: יאיר אוחיון מראיין את סבא יוסף מאופקים
אופר
או-פר (בצרפתית: au pair; בעברית נכתב לעיתים כמילה אחת: אופר) הוא כינוי לאדם המתארח בבית משפחה במדינה אחרת לתקופה של שנתיים לכל היותר, עוסק שם בעבודות בית ומטפל בילדי המשפחה תמורת שכר. בנוסף לשיקול הכלכלי ולעזרה בבית, הבחירה לעבוד כאו-פר או להעסיק או-פר נובעת מרצון להכיר תרבויות אחרות. בוחרות בתפקיד זה בעיקר נשים צעירות ולא נשואות. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור של סבתא שלי, דליה כהן
אופר
הינו תפקיד של אדם המתארח במתכונת הכוללת מגורים בבית משפחה, לצורך סיוע בעבודות בית וטיפול בילדים תמורת שכר. בדרך כלל, עוסקות בתפקיד זה נשים צעירות המעוניינות לנסוע לחו"ל ולבקר במקומות שונים ברחבי העולם
מתוך: הבריחה מספרד באישון לילה
אופרה
יצירה מוזיקלית , צורה של תיאטרון שבה התוכן הדרמטי מועבר בשלמותו או ברובו באמצעות שירה ומוזיקה
מתוך: סיפורה של הילרי באופרה
אופרטה
האופרטה (מאיטלקית: Operetta) היא סוג של אמנות במה הדומה לאופרה, אך היא עוסקת בנושאים פחות רציניים ועמוקים. כרזה לאופרטה "המיקאדו" לרוב מילות השירה מועברות באמצעות דיבור ולא באמצעות שירה. במקום לעבור מסוג מוזיקלי אחד לאחר (אריה, רצ'יטטיב, פזמון), הזמרים מחברים אותם באמצעות קטעים של דיאלוג אשר לא שרים אותם והם אינם מלווים במוזיקה. האופרטה נחשבת לפחות "רצינית" מאופרה, מכיוון שיש לה יותר קשר לעלילות, שהן בדרך כלל קומיות, מאשר למוזיקה. האופרטה היא למעשה הז'אנר שממנו יצא המחזמר. בעוד שהאופרטה היא סוג של אופרה קלה המלווה במשחק, המחזמר הוא מחזה המלווה במוזיקה ובשירה. ז'אק אופנבאך נחשב למלחין האופרטות הראשון, לדוגמה האופרטה "הלנה היפה" (1864).
מתוך: הסיפור של סבתא
אוצר התורה
אוצר התורה היא רשת חינוך יהודי שנוסדה בשנת 1945 בירושלים, במטרה לחנך ילדים יוצאי קהילות ספרדיות. הרשת הקימה 29 בתי ספר בשטח המנדט הבריטי, ובהמשך העבירה את פעילותה למדינות מוסלמיות במזרח התיכון ובצפון אפריקה.
מתוך: מאיראן לארץ ישראל הנקנית בייסורים
אוצר, אוצרות
אוצֵר הוא מפקח, מעריך ומנהל במוזיאון או גלריה ובתפקידים דומים. במובן המודרני הרחב אחראי האוצר על ארגון תערוכות במוזיאונים וגלריות, לפי רעיון מרכזי, עם קו המחבר בין כל היצירות
מתוך: ילדותי ושורשי האמנותיים