מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

קִיטְבֵּג
תַּרְמִיל צְבָאִי מָאֳרָךְ הַמֵּכִיל אֶת כָּל חֲפָצָיו שֶׁל הַחַיָּל אוֹ תִּיק דְּמוּי תַּרְמִיל שֶׁכָּזֶה. רוֹוַחַת הַהֲגִיָּה: קִידְבֵּק.
מתוך: מילד שובב לחייל לוחם – דניאל ביבי
קִרְיַת אָתָא
קִרְיַת אָתָא היא עיר במחוז חיפה בישראל, והגדולה בערים המרכיבות את אזור הקריות. היא הוקמה בשנת 1925 והוכרזה כעיר בשנת 1969. יעקב פרץ הוא ראש העירייה מאז 1996. קריית אתא הוקמה בשנת 1925, על ידי חברת "עבודת ישראל", כמושבה בשם "כפר עטא" - על שמו של כפר האריסים הערבי "כופרתא", שאדמותיו נקנו מן האפנדי, בעל הקרקעות הערבי. (ויקיפדיה)
מתוך: בית שר בקריית אתא – סבתא טובה גיל
קִרְיַת אוֹנוֹ
קִרְיַת אוֹנוֹ היא עיר בבקעת אונו, מחוז תל אביב בישראל, הגובלת בגבעת שמואל מצפון, ברמת גן ממערב, סביון וגני יהודה מדרום וממזרח, גני תקווה במזרח ובפתח תקווה מצפון מזרח. היא הוכרזה כעיר בשנת 1992 ולפני כן פעלה כמועצה מקומית. נוסדה בשנת 1939, וקרויה על שם אוֹנוֹ הקדומה, הנזכרת במקרא ובמקורות חז"ל, ואשר שכנה באזור בו הוקמה העיר. בשנת 1950, הוקמה בעיר מעברה גדולה שאיכלסה בעיקר את עולי עיראק, רומניה, תימן וצפון אפריקה. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא נעמי לוי נזכרת במעברת קרית אונו
קִרְיַת אוֹנוֹ
קִרְיַת אוֹנוֹ היא עיר בבקעת אונו, מחוז תל אביב בישראל, הגובלת בגבעת שמואל מצפון, ברמת גן ממערב, סביון וגני יהודה מדרום וממזרח, גני תקווה במזרח ובפתח תקווה מצפון מזרח. היא הוכרזה כעיר בשנת 1992 ולפני כן פעלה כמועצה מקומית. נוסדה בשנת 1939, וקרויה על שם אוֹנוֹ הקדומה, הנזכרת במקרא ובמקורות חז"ל, ואשר שכנה באזור בו הוקמה העיר. (ויקיפדיה)
מתוך: "כאן זה בית כאן זה לב ואותך אני לא עוזב"
קִרְיַת שְׁמוֹנָה
קִרְיַת שְׁמוֹנָה היא עיר השוכנת באצבע הגליל ושייכת מנהלית למחוז הצפון בישראל. היא הוקמה בסוף 1949 והוכרזה כעיר בשנת 1974. בקריית שמונה מתגוררים כ-24 אלף תושבים, והיא העיר הצפונית ביותר בישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייה ממרוקו לארץ ישראל
קֶלַע
קֶלַע (או בשמו העממי רוגטקה - מרוסית) הוא כלי נשק פשוט, הקיים עוד מימי קדם ומשמש ליידוי אבנים במהירות רבה ובדיוק משופר, בהשוואה ליידוי אבנים ביד. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא חיים ויהלי
קַטְיוּשָה
שם כולל למשפחת משגרי רקטות מתנייעים מדגמים שונים. הדגמים היותר נפוצים הם BM-8 בקוטר 82 מ"מ ו-BM-13 בקוטר 132 מ"מ מתוצרת ברית המועצות. השם הרשמי הוא "רכב קרב של ארטילריה סילונית" (סילונית הכוונה למנוע הרקטה). במלחמת העולם השנייה יחידות החמושות בכלי נשק זה זכו באופן אוטומטי לסיווג היוקרתי "עוצבת משמר" ("גווארדיה"). (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה של קרול מארצות הברית לישראל
קַצְרִין
קַצְרִין היא מועצה מקומית במחוז הצפון בישראל, הממוקמת במרכזה של רמת הגולן, בגובה של 300 מטר (היישוב) עד 370 מטר (אזור תעשייה) מעל פני הים. שטח השיפוט של קצרין הוא 12,214 דונם. מדרומה של קצרין נמצאת שמורת יער יהודיה.
מתוך: הקמת קצרין בירת הגולן
קַרְנָבָל
קַרְנָבָל הוא פסטיבל תחפושות וריקודים בהשתתפות הקהל. קרנבלים לרוב מלווים בתהלוכה ובעלת אלמנטים קרקסיים. שורשי הקרנבל בנצרות. הקרנבל הגיע לשיאו בימי הביניים, אז היה נחוג במקומות רבים באירופה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור האהבה של סליה
קַשִּׁיבוּת
קַשִּׁיבוּת, הידועה גם בשם מָיינְדְפוּלְנֶס (מאנגלית: Mindfulness) וסאטי (פאלי: सति), הוא שמה העברי של שיטת תרגול מדיטטיבי הכרוכה בהפניית הקשב באופן מכוון ובלתי שיפוטי לחוויות ותופעות המתרחשות ברגע. הקשיבות מתוארת כ"מודעות מכבדת ונטולת שיפוט", מודעות המתפתחת מתשומת לב שמופנית לרגע הנוכחי תוך קבלת החוויה ללא שיפוטיות. מקור השיטה והמושג בהגות ובתרגול הבודהיסטי, שם היא מצוינת כסעיף השביעי בדרך המתומנת הנאצלת. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור הישראלי של צעירה מחיפה
קָהִיר
קָהִיר (בערבית: القاهرة, בערבית מצרית: القاهره; בתרגום מילולי לעברית: "המנצחת") היא בירת מצרים והעיר הגדולה בה. האתרים ההיסטוריים של קהיר האסלאמית הוכרזו כאתרי מורשת עולמית על ידי אונסק"ו בשנת 1979 והיא שימשה כבירת התרבות הערבית הראשונה בשנת 1996. (ויקיפדיה)
מתוך: מקהיר למושב – אבי (אלברט) פלד
קָלֵידוֹסְקוֹפּ
(מיוונית: "צופה בתמונה יפה"; על פי האקדמיה ללשון העברית: גְּלִילוֹר), הוא מכשיר אופטי, שנועד להמחיש צורות סימטריות, וכיום משמש בעיקר לשעשוע. הוא מורכב מגליל שבתוכו מראות, המשקפות עצמים (בדרך כלל שברי זכוכית) צבעוניים שבתוכו למשתמש המשקיף מחור בקצה הגליל, כשאור מאיר מהקצה השני. (ויקיפדיה)
מתוך: שכונה קטנה – עולם מלא
קָמֶרָה אוֹבְּסְקוּרָה
קָמֶרָה אוֹבְּסְקוּרָה (בלטינית: Camera Obscura - לִשְכָּה אֲפֵלָה) היא מכשיר אופטי, שיוצרת דמות דו-ממדית מעצם (אובייקט) תלת-ממדי. מבחינה אופטית דומה עקרון פעולתו של המכשיר לעקרון פעולתה של המצלמה, ומכאן שמה באנגלית: Camera. במרבית ההסברים ההיסטוריים להמצאת הצילום מופיעה הקמרה אובסקורה כמבשר הישיר של הצילום, וכמודל המיידי ממנה הוא התפתח. (ויקיפדיה)
מתוך: משהו קצת אחר – בעין העדשה
קאו בוי
בּוֹקֵר באנגלית: Cowboy, הוא אדם האחראי על בקר ועל סוסים בחוות בקר ובשטחי מרעה בעיקר בצפון ודרום אמריקה.
מתוך: צמיד הפנינים של סבתא רבתא
קאובוי - בוקר
בוקר הוא אדם האחראי על בקר ועל סוסים בחוות בקר ובשטחי מרעה בעיקר בצפון ודרום אמריקה.
מתוך: הסיפור שבתוך התמונה