מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

צ'רנוביץ
צ'רנוביץ (באוקראינית: Чернівці, "צֶ'רְנִיבְצִי"; ברוסית: Черновцы, "צֶ'רְנוֹבְצִי"; ברומנית: Cernăuţi, "צֶ'רְנַאוּץ", בגרמנית Czernowitz "צ'רנוביץ", ביידיש: טשערנאָוויץ או טשרנוביץ) היא עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה, כ-650 קילומטר מדרום־מערב לבירה קייב. שטח העיר כ-150 קילומטר רבוע. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורו של סבא ברוך לודמיר
צ'רנוביץ
צ'רנוביץ, היא עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה, כ-650 קילומטר מדרום־מערב לבירה קייב. שטח העיר כ-150 קילומטר רבוע. צ'רנוביץ הייתה למשך כמעט מאתיים שנה בירת החבל בוקובינה תחת שלטון אוסטרי ואחר כך רומני. (ויקיפדיה)
מתוך: Ze’ev Willy Shore – My life
צ'רנוביץ
צ'רנוביץ היא עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה, כ-650 קילומטר מדרום־מערב לבירה קייב. שטח העיר כ-150 קילומטר רבוע. צ'רנוביץ הייתה למשך כמעט מאתיים שנה בירת החבל בוקובינה תחת שלטון אוסטרי ואחר כך רומני. ויקיפדיה
מתוך: סיפור הגבורה של שרה ריכטר
צ'רנוביץ
צ'רנוביץ (באוקראינית: Чернівці, "צֶ'רְנִיבְצִי"; ברוסית: Черновцы, "צֶ'רְנוֹבְצִי") היא עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה. צ'רנוביץ היא עיר מודרנית, ובה מבנים בעלי אדריכלות נאה, פסלים, אנדרטות, פארקים ירוקים וכיכרות רבות. (ויקיפדיה)
מתוך: המורה הכי טובה באוקראינה לשנת 1981
צ'רנוביץ
עיר מרכזית בהיסטוריה היהודית באוקראינה
מתוך: חמלה במלחמה
צ'רנוביץ
צ'רנוביץ (באוקראינית: Чернівці, ברוסית: Черновцы, "צֶ'רְנוֹבְצִי") היא עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט. ערב מלחמת העולם השנייה חיו בעיר כ-50,000 יהודים, יותר משליש מאוכלוסיית העיר. באוקטובר 1941, במהלך מלחמת העולם השנייה הקימו הרומנים את גטו צ'רנוביץ. במרץ 1944 היו בעיר כ-15,000 יהודים, כאשר נכבשה בידי הצבא האדום. (ויקיפדיה)
מתוך: כיצד סבא אלכס חיזר אחרי סבתא רוזה ויסנובטי
צ'רנוביץ
עיר שהיתה בעבר תחת שלטונה של רומניה, עברה לברית המועצות ולאחר מכן לאוקראינה
מתוך: סיפורה של מרים לחמי
צ'רנוביץ
ערב מלחמת העולם השנייה חיו בעיר כ-50,000 יהודים, יותר משליש מאוכלוסיית העיר. באוקטובר 1941, במהלך מלחמת העולם השנייה הקימו הרומנים את גטו צ'רנוביץ. במרץ 1944 היו בעיר כ-15,000 יהודים, כאשר נכבשה בידי הצבא האדום. לאחר מכן הגיעו לעיר יהודים נוספים מן הסביבה. עם התפרקות ברית המועצות בתחילת שנות ה-90 היגרו רבים לישראל ולעולם המערבי. בתחילת המאה ה-21 חיו בעיר כ-5,000 יהודים. בתקופת הזוהר שלה, עשרות בתי כנסת שקקו חיים בצ'רנוביץ, אך בסוף המאה ה-20, שימש בית הכנסת המרכזי כבית קולנוע.
מתוך: קלאודיה עולה לארץ מצ'רנוביץ
צ'רנוביץ
צ'רנוביץ - היא עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה, כ-650 קילומטר מדרום־מערב לבירה קייב. (ויקיפדיה)
מתוך: המסע מאוקראינה לישראל
צ'רנוביץ'
שם של עיר באוקראינה. צ'רנוביץ היא עיר מחוז באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה, כ-650 קילומטר מדרום־מערב לבירה קייב. שטח העיר כ-150 קילומטר רבוע.
מתוך: לא לשכוח לזכור ולא לסלוח
צ'רנובל
זהו יישוב באוקראינה שבו נמצאת תחנת כוח גרעינית שהתפוצצה בשנת 1986.
מתוך: הבריחה מצ'רנוביל
צ'רנובצי
צ'רנוביץ (באוקראינית: Чернівці, "צֶ'רְנִיבְצִי"; ברוסית: Черновцы, "צֶ'רְנוֹבְצִי";) היא עיר מחוז בצפון בוקובינה, כיום באוקראינה, השוכנת על גדת הנהר פרוט, סמוך לגבול עם צפון רומניה, כ-650 קילומטר מדרום־מערב לבירה קייב. שטח העיר כ-150 קילומטר רבוע. צ'רנוביץ הייתה למשך כמעט מאתיים שנה בירת החבל בוקובינה תחת שלטון אוסטרי ואחר כך רומני. היא עיר מודרנית, ובה מבנים בעלי אדריכלות נאה, פסלים, אנדרטות, פארקים ירוקים וכיכרות רבות. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא אלה קליפר – ללכת אחרי החלומות שלך
צ'רניהיב
צ'רניהיב או צ'רניגוב, ביידיש: טשרניגוב היא עיר בצפון אוקראינה, בירת מחוז צ'רניהיב. לעיר יש חשיבות רבה בהיסטוריה של רוס של קייב והעמים הסלאביים. היא הייתה העיר האוקראינית השנייה בחשיבותה ברוס של קייב ומושל העיר דאנילו כתב על מסעותיו לארץ ישראל ועליית הרגל לירושלים. (ויקיפדיה)
מתוך: סבי היקר, סיפור חייו
צ'רניהיב
צ'רניהיב (באוקראינית: Чернігів) או צ'רניגוב (ביידיש: טשרניגוב, ברוסית: Чернигов) היא עיר בצפון אוקראינה, בירת מחוז צ'רניהיב. לעיר יש חשיבות רבה בהיסטוריה של רוס של קייב והעמים הסלאביים. היא הייתה העיר האוקראינית השנייה בחשיבותה ברוס של קייב ומושל העיר דאנילו כתב על מסעותיו לארץ ישראל ועליית הרגל לירושלים. (ויקיפדיה)
מתוך: זכרונות מן המלחמה ותהלוכת הגדוד – אלנה סרקו
צְבָתוֹת
(צְבָת, רבים): 1.כלי עבודה דמוי מלקחיים המיועד למשל לשליפת מסמרים 2.זרועות דמויות צבת של בעלי חיים מסוימים כסרטנים ועקרבים. (ויקיפדיה)
מתוך: הולכים לים
צְלָפוֹן
צְלָפוֹן הוא מושב עובדים הממוקם באזור השפלה, צפונית לבית שמש, על כביש 44, בין צומת שמשון לצומת נחשון, בתחום המועצה האזורית מטה יהודה. שטח המושב הוא כ-2,000 דונם. המושב הוקם בשנת 1950 בידי עולים מתימן, ובשנת 1954 צורפה לתנועת המושבים ולמועצה אזורית גיזו כשזו הוקמה. בשנת 1955 נסלל כביש גישה למושב. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה ממרוקו של אלי פרץ