מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

פחח
פחח זה אדם שמתקן, בונה ויוצר דברים מפח וממתכות אחרות. חלק מן הפחחים היו "אמנים" שיצרו דברים ממתכות.
מתוך: מתנת המסרק
פחחות
פַּחָח הוא אדם העוסק בעיבוד, תיקון או עיצוב עצמים מפח.
מתוך: ילדות ברומניה
פטאנק
הוא משחק כדור ממשפחת הכדורת שמקורו בצרפת ופופולרי במיוחד באזור פרובנס (דרום צרפת), שם הוא הומצא בשנת 1907 בעיר לה סיוטה. במהלך המשחק שתי קבוצות צריכות לזרוק, כל אחת בתורה, כדורים לעבר כדור המטרה ולצבור נקודות בהתאם למרחק מכדור המטרה. המשחק משלב יכולות חשיבה וטקטיקה על מנת להגן או לתקוף את כדורי הקבוצה היריבה ובנוסף דורש מהשחקנים ריכוז גבוה, יכולת דיוק וקואורדינציה (תיאום וקשר יד-עין). במשחק זה, בניגוד למשחקי וענפי ספורט אחרים, גברים ונשים מתחרים יחד, באותה קבוצה או זה מול זה.
מתוך: העלייה של סבתא קלייר (קלרט) והחיים בארץ ישראל
פטאנק
פטאנק (בצרפתית: Pétanque) הוא משחק כדור ממשפחת הכדורת (כדורת חצר) שמקורו בצרפת. הפטאנק פופולרי מאוד בצרפת, ומזוהה עם דרום הארץ ובמיוחד באזור פרובאנס, שם הוא הומצא בשנת 1910 בעיר לה סיוטה.
מתוך: הרישום החסר
פטאנק
הפטאנק הינו כדורת למסלולי שטח . נולד בצרפת ב- 1906 בעיירה ליד מרסיי. בניגוד לאחיו הבוגר- ה"פרובנסל" ששחקניו נעים עם הטלת הכדור, בפטאנק, מוטל הכדור מעמדה נייחת ( מעגל, שבתוכו ניצב השחקן ורגליו צמודות אל הקרקע. מכאן שמו של המשחק -" פה"- רגליים "טנקה" - - צמודות- בפרובנסלית. המשחק החדש פשט בצרפת ומכאן למדינות חסותה.
מתוך: סייעתי לעלייה ממרוקו
פטיו
פטיו הוא חצר פנימית מרוצפת, המהווה חלק מובנה ואינטגרלי מהמבנה המקיף אותה.
מתוך: מיזוג גלויות
פטיו
חצר פנימית מרוצפת, המהווה חלק מובנה ואינטגרלי מהמבנה המקיף אותה.
מתוך: מבגדד לישראל
פטיו
חצר פנימית מרוצפת, המהווה חלק מובנה ואינטגרלי מהמבנה המקיף אותה. מקור המושג פטיו באדריכלות הספרדית של ימי הביניים, אך דוגמאות מוקדמות יותר לצורה אדריכלית זו ניתן למצוא בפרס של המאה הראשונה לספירה. הפטיו הקלאסי צורתו רבועה, כאשר המבנה מקיף אותו מכל ארבעת עבריו, רצפתו מרוצפת והוא פתוח כלפי כיפת השמים. חדרי הבית מקושרים אל הפטיו בדלתות ובחלונות, ובכך מעניק הפטיו חלל מגורים ואירוח נוסף לשימוש בעלי הבית בעת מזג אוויר נאה. (ויקיפדיה)
מתוך: הילדות בתימן של שושנה כבירי
פטיליה
פתילייה היא כירה ניידת, הבנויה ממכל דלק נוזלי, בו טבולה פתילה ומעליו מסגרת מתכת. קרוסין הוא הדלק הנפוץ לפתיליות; בישראל הוא מכונה "נפט" אף כי אינו נפט אלא דלק המתקבל מזיקוק נפט. את הקצה העליון של הפתילה מדליקים על ידי גפרור וחומר הדלק עולה בפתילה בשל עקרון הנימיות, מתאדה ובוער. על מסגרת המתכת שמעל מניחים את כלי הבישול. מתוך ויקיפדיה
מתוך: סיפור העלייה לישראל