מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

עטרה (דיאדמה)
עטרה או דיאדמה (דיאדמה - מן הפועל "לקשור") הוא סוג של כתר אשר חבשו מלכים החל מהתקופה ההלניסטית. כיום משמש כינוי זה לכתר קטן המשמש מונרכים בשימוש יומיומי. (ויקיפדיה)
מתוך: הדמעה של סבתא
עטרות
עֲטָרוֹת היה מושב עובדים ששכן כ-11 קילומטר צפונית לירושלים, במקום בו עומד כיום הכפר הערבי קלנדיה, באזור הדרום-מערבי של שדה התעופה עטרות שנבנה בידי המנדט הבריטי. היישוב הוקם ב-1919, ופונה והוחרב במלחמת העצמאות. לאחר כיבוש האזור במלחמת ששת הימים הוקם בסמוך אזור התעשייה עטרות. (ויקיפדיה)
מתוך: ממושב עטרות למושב בני עטרות
עטרת הכוהנים
ישיבת עטרת כהנים נמצאת בליבה של ירושלים, בעיר העתיקה, ברובע המוסלמי סמוך ולמרגלות הר הבית, לב ליבה של העיר. שמה הרשמי של הישיבה הוא "עטרת ירושלים"
מתוך: עלייתו של אברהם קלבו – קרמן מתורכיה
עיבוד נתונים אוטומטי - ענ"א
מונח שהשתמשו בו כדי לתאר פעולות המבוצעות באמצעות מחשב
מתוך: ארבע קריירות
עיבוד שבבי
עיבוד שבבי הוא תהליך ייצור תעשייתי בו מוסר חומר מגוש של חומר גלם (עֻבָּד) ליצירת עצם כלשהו
מתוך: לגדול בבית של ניצולי שואה
עיבוד שבבי (CNC)
תהליך ייצור תעשייתי בו מוסר חומר מגוש של חומר גלם (עֻבָּד) ליצירת עצם כלשהו (ויקיפדיה)
מתוך: אני אוהב לחיות
עיברי
עִבְרִים הוא כינוי מקראי לבני ישראל. עם תחיית השפה העברית בארץ ישראל והתהוות היישוב העברי החל לשמש הכינוי "עברים" לבני החברה העברית החדשה והיישוב העברי ("היישוב החדש") בארץ ישראל, הדוברים עברית, ולכל דבר או התארגנות השייכים לחברה זו. (ויקיפדיה)
מתוך: למרות הכל אנחנו פה
עידוד הילודה
שנים הראשונות שלאחר הקמתה, העניקה מדינת ישראל את "פרס הילודה" - מענק של 100 לא"י לאימהות שילדו עשרה ילדים או יותר[5], שביטא את הוקרת המדינה לאימהות אלו. הפרס המזוהה עם דוד בן-גוריון, שקשר קשר בל ינתק בין רוב יהודי בארץ ישראל ובין ריבונות יהודית בארץ ישראל, הוענק גם על ידי משה שרת בהיותו ראש ממשלה. (ויקיפדיה)
מתוך: הריקוד הוא אהבת חיי
עיוורון
עיוורון הוא סוג של נכות המתבטא בפגיעה מסוימת או מוחלטת ביכולת הראייה, באופן זמני או לצמיתות. לעיתים מדובר במום מולד ולעיתים נגרם כתוצאה ממחלה או תאונה.
מתוך: סיפור חיי סבתא לאה בדולח