מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

כוסות רוח
שיטת טיפול מסורתית, שבעבר הייתה נפוצה באירופה ובחלקים נוספים בעולם, אך כיום משמשת ברפואה הסינית בלבד
מתוך: כוסות רוח
כוסות רוח
כוסות רוח היא שיטת טיפול מסורתית שהייתה נפוצה באירופה ובחלקים נוספים בעולם. כוסות רוח עשויות לרוב מזכוכית. במהלך הטיפול יוצרים תת-לחץ בחלל הכוס באמצעות שימוש באש בכוסות מסורתיות. הכוס מונחת על גבי העור של המטופל ושואבת את העור והרקמות אשר מתחתיו אל תוך חלל הכוס. על פי שיטת הטיפול המסורתית, היניקה מסייעת לזרימת הדם ובכך מרפאה.
מתוך: רק על עצמי לספר ידעתי
כופר
כופר הוא תשלום עבור חירותו או חייו של אדם, כיום בעיקר תביעה הנעשית על ידי עברייניים באמצעות סחיטה.
מתוך: גלגולה של מרים עד החתונה
כופר לבן
צמח ממשפחת הכופריים המוכר גם בשם חינה, על שם הצבען המופק ממנו, המשמש לצביעת שיער, עור, צמר ועוד, ומהווה מרכיב מרכזי בטקס החינה. כופר לבן הוא מין יחיד בסוג כופר. זהו שיח או עץ קטן שגבהו 1-6 מטרים הנפוץ באזורים טרופים וסוב-טרופים צחיחים למחצה באפריקה, אסיה וצפון אוסטרליה. בארץ ישראל מגדלים אותו בתרבות לצורך שימוש בצבען המופק ממנו, וכן כצמח נוי. הצמח זקוק לחום, ובטמפרטורת החורף בישראל הוא משיר את עליו. (ויקיפדיה)
מתוך: דע מאין באת ולאן אתה הולך
כופתה
כדורי בצק המבושלים בנוזלים (מים, מרק או חלב) ומוגשות כתוספת למרק או ברוטב. ישנן גם כופתאות המטוגנות בשמן עמוק. מקור המילה מפרסית, ומשמעותה במקור היא "קציצה" או "עיגול בשר". (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה מכורדיסטן – אהרון לוטפי
כור גרעיני
כור גרעיני הוא מתקן שבו מתחוללת תגובת שרשרת גרעינית מבוקרת. הואיל ואין בנמצא כרגע טכנולוגיה המאפשרת תהליך מבוקר של היתוך גרעיני, מתייחס כיום המושג "כור גרעיני" רק למתקנים שמתרחש בהם ביקוע גרעיני. השימוש השכיח בכורים גרעיניים הוא להפקת חום לצורך הנעת תחנות כוח המייצרות חשמל. תהליכים גרעיניים מייצרים אנרגיה רבה מאוד ביחס למסת הדלק שהם צורכים, בהשוואה לתהליכים כימיים כדוגמת בעירה המתרחשים בתחנות כוח המונעות באמצעות פחם או נפט. (ויקיפדיה)
מתוך: מורשת של חדשנות
כור גרעיני
כור גרעיני (באנגלית: Nuclear reactor) הוא מתקן שבו מתחוללת תגובת שרשרת גרעינית מבוקרת‏‏‏. הואיל ואין בנמצא טכנולוגיה המאפשרת תהליך מבוקר של היתוך גרעיני, מתייחס כיום המושג "כור גרעיני" רק למתקנים שמתרחש בהם ביקוע גרעיני.השימוש השכיח בכורים גרעיניים הוא להפקת חום לצורך הנעת תחנות כוח המייצרות חשמל. תהליכים גרעיניים מייצרים אנרגיה רבה מאוד ביחס למסת הדלק שהם צורכים בהשוואה לתהליכים כימיים דוגמת בעירה המתרחשים בתחנות כוח המונעות באמצעות פחם או נפט......בישראל קיימים שני כורים גרעיניים: הראשון, שהוקם ב-1958, הוא כור מחקר קטן בהספק של כחמישה מגה-וואט. הכור תוכנן על ידי האדריכל פיליפ ג'ונסון ונמצא במרכז למחקר גרעיני בשפך נחל שורק. השני הוקם ב-1959, ונמצא בקריה למחקר גרעיני שבאזור דימונה. גם כור זה משמש למחקר, אם-כי על פי פרסומים שלא אושרו רשמית בישראל, הוא משמש גם להפקת חומר גלם לייצור נשק גרעיני. שני כורים אלו הם מהוותיקים בעולם שעדיין פעילים. שני הכורים מופעלים על ידי הוועדה לאנרגיה אטומית. אין בישראל כורים המשמשים להפקת אנרגיה למטרות אזרחיות.
מתוך: ממרוקו לכור הגרעיני בדימונה
כור ההיתוך
כור היתוך לקוח מעולם המתכת שבו ממיסים בחום עצום מתכות והופכים אותם לכלים שונים לפי הצורך.
מתוך: ישראל – כור ההיתוך
כור ההיתוך
כור היתוך הוא ביטוי מטאפורי לתהליך שינוי בו חברות הטרוגניות המורכבות מאנשים מרקעים תרבותיים, חברתיים, אתניים ודתיים שונים הופכות יותר הומוגניות על ידי חיים זה לצד זה ואימוץ מאפיינים תרבותיים שונים.
מתוך: כפר הנוער בן שמן, יצחק כוכבי
כור היתוך
ביטוי מטאפורי לשינוי חברתי לקבוצות מרקעים תרבותיים שונים ששהופכים להיות דומים
מתוך: סיפורה של סבתא שוש
כור היתוך
כוך היתוך זה ביטוי שמתאר תהליך שבו חברות שונות עם רקעים תרבותיים, חברתיים ודתיים חיות ונטמעות זו לצד זו.
מתוך: מסיפוריה של סבתא בתיה בן עמי
כור היתוך
מדיניות שהנהיג דוד בן גוריון בשנים הראשונות של מדינת ישראל לעצב את דמות ה"צבר". כור היתוך הוא ביטוי מטפורי לתהליך שינוי בו חברות הטרוגניות המורכבות מאנשים מרקעים תרבותיים, חברתיים, אתניים ודתיים שונים הופכות יותר הומוגניות על ידי חיים זה לצד זה ואימוץ מאפיינים תרבותיים שונים. תהליך זה מכונה גם "הטמעה תרבותית". (ויקיפדיה)
מתוך: הגשמת החלום הציוני ואהבת השפה העברית