מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

טרסה
טֶרָסָה, או "מדרגה חקלאית", היא שיטה לעיבוד חקלאי של קרקע בצלעי הרים וגבעות. מי הגשמים יורדים מההר, עוברים ממדרגה למדרגה, וכך משקים את כל הגידולים שבטרסות.
מתוך: החיים בעדן שבתימן
טרפלגר:
מקום בו נערך קרב גדול בין הצי הצרפתי והצי האנגלי בשנת 1805
מתוך: נהריה והעפלה
טרצו
טֱרַצוֹ, או בכינויו הנפוץ: בָּלָטָה (בעברית: אֲרִיחַ רִצְפָּה; מַרְצֵפָה), הוא שם לאריחי ריצוף משוייפים העשויים מבטון לבן וחצץ (אגרגט) ולעיתים גם פיגמנטים שונים. בנוסף למרצפות, ניתן ליצור בטכנולוגיית הטרצו משטחים גדולים, מדרגות, ועוד. אריחים שבהם האגרגטים (חלק החצץ) הם זעירים מכונים אריחי שומשום. מקור השם הוא העיירה Terrazzo באיטליה, שם כנראה, החלו לערבב אגרגטים במלט לרצפה בדוגמאות שונות וללטש, את הרצפה עד לקבלת מראה מבריק ומגוון. (ויקיפדיה)
מתוך: מהעיר אל הכפר
טרק (מסלול טיול)
טְרֵק הוא מסלול טיול רגלי האורך בין מספר שעות למספר ימים. אורכו של הטרק נקבע לפי המסלול, האזור וקצב ההליכה של המטייל. לרוב יאופיין טרק בכך שהתרמילאי נושא את כל ציודו על גבו, אך אין זה מחייב. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור העשור של סבתא ציפי
טרק(טיול)
טְרֵק הוא מסלול טיול רגלי האורך בין מספר שעות למספר ימים. אורכו של הטרק נקבע לפי המסלול, האזור וקצב ההליכה של המטייל. לרוב, יאופיין טרק בכך שהתרמילאי נושא את כל ציודו על גבו אך אין זה מחייב, בין אם בטרקים של יום אחד או בין אם נעזרים בפורטר (סבל).
מתוך: משפחות קפקה עמרמי וחזן
טרקטור
הוא כלי רכב כבד, שייעודו העיקרי הוא גרירת/משיכת כלים אחרים (שנועדו למשימות ייעודיות שונות).
מתוך: חיי סבא עמוס קרן
טרקטור
כלי רכב כבד, שייעודו העיקרי הוא גרירת ומשיכת כלים אחרים שנועדו למשימות ייעודיות שונות. כיום השימוש הנפוץ ביותר בטרקטור הוא בחקלאות.
מתוך: זכרונות מסבא ישראל
טרשים
טְרָשִים היא אדמת אבנים, או שטחים גדולים מכוסים סלע אחד שטוח, שאינם ראויים לזריעה, או גושי סלע חשופים הבולטים מעל פני הקרקע. הביטוי המקובל הוא "אדמת טרשים". מקור המילה מהמשנה. דוגמאות: "ואם סיקל יוציא לים או לנהר או למקום הטרשים" (תוספתא שביעית, ג ה), "ואין לך טרשים בכל ארץ ישראל יותר מחברון" (מסכת סוטה לד). (ויקיפדיה)
מתוך: קורות חייהם של סבא וסבתא שלי
טרשת נפוצה
היא מחלה של מערכת העצבים המרכזית והמוח. מעטפת העצבים נפגעת ( חומר הבידוד ) על ידי מערכת הגוף עצמו. מערכת החיסון טועה וחושבת שחלקים מסוימים על מערכת העצבים, מאיימים עליה והיא תוקפת אותם. נוצר פצע עליו ניבנת צלקת ( טרשת ) היא לא נותנת לחשמל העצבי לעבור היות וזה נפוץ מאוד על גבי המערכת העצבית, היא נקראת נפוצה.
מתוך: סבתא לאה וקס מספרת