מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חומה ומגדל
יישובים שהוקמו במהירות (לרוב במהלך יום אחד) כשחומרי הגלם הוכנו מראש. בליל ההקמה הוקם מגדל וסביבו גדר כבסיס ליישוב עתידי - ומכאן מקור השם. היישובים הוקמו כמעט ללא הפרעות מצד הערבים ועד מאי 1938 גם באישור שלטונות המנדט הבריטי. רוב היישובים הוקמו באזורי ספר כדי להשתלט על כמה שיותר שטחים. אזורים שהיו מנותקים זה מזה חוברו, והושגו מטרות מדיניות וביטחוניות שתרמו לאחר מכן לקביעת גבולות מדינת ישראל במסגרת תוכנית החלוקה.
מתוך: האיש שנולד להיות מנהיג
חומה ומגדל
כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים יהודיים מבוצרים בארץ ישראל בימי מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (1936–1939) ומעט לאחריהם. היישובים הוקמו במהירות (לרוב במהלך יום אחד) כשחומרי הגלם הוכנו מראש. בליל ההקמה הוקם מגדל וסביבו גדר כבסיס ליישוב עתידי - ומכאן מקור השם. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותי במלחמת השיחרור
חומה ומגדל
ישובים שהוקמו במהירות (לרוב במהלך יום אחד) כשחומרי הגלם הוכנו מראש. בליל ההקמה הוקם מגדל וסביבו גדר כבסיס ליישוב עתידי - ומכאן מקור השם. כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים יהודיים מבוצרים בארץ ישראל בימי מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (19361939) ומעט לאחריהם.
מתוך: האשה שהחנוך וההתנדבות בדמה
חומה ומגדל
חומה ומגדל הוא כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים יהודיים מבוצרים בארץ ישראל בימי מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט ומעט לאחריהם. ויקיפדיה
מתוך: סיפורה של אסתר הלוי
חומה ומגדל
הוא כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים מבוצרים בארץ ישראל בימי מאורעות תרצ"ו- תרצ"ט ומעט לאחריהם.
מתוך: מפעל חסד של אישה אחת גדולה
חומה ומגדל
הוא כינוי למבצע, שיזמו המוסדות הלאומיים בארץ ישראל, ובמסגרתו הוקמו 52 ישובים חדשים. המבצע נערך כתגובה למאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (1939-1936) מצד הערבים ולהגבלות השלטון הבריטי על עליית יהודים לארץ ועל הקמת יישובים יהודיים חדשים. הקמת היישובים החלה בלילה, ובמהלכו נבנו מגדל שמירה וחומת מגן – מכאן הכינוי למבצע "חומה ומגדל". לפי חוק עות'מני ישן, שהיה תקף גם בזמן שלטון המנדט, אסור היה להרוס מבנה בעל גג. מסיבה זו לא הרסו הבריטים את יישובי "חומה ומגדל", שלא קיבלו אישורי בנייה. הציוד, שהיה דרוש להקמת היישובים, הוכן מראש, וכך התאפשרה הקמה זריזה של כל ישוב. במבצע זה נטלו חלק התנועות השונות בארץ ישראל – מהשומר הצעיר ועד בית"ר.
מתוך: סיפור חיי
חומה ומגדל
חומה ומגדל הוא כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים יהודיים מבוצרים בארץ ישראל בימי הפרעות שמכונים מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (1936–1939) ומעט לאחריהם.
מתוך: טלי גידלה גור עופרים
חומה ומגדל
התיישבות של יישובים יהודיים בזמן המנדט הבריטי תוך לילה עלו מספר יישובים על הקרקע חומה ומגדל הוא כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים יהודיים מבוצרים בארץ ישראל בימי הפרעות שמכונים מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (1936–1939) ומעט לאחריהם.
מתוך: שמי עליה וסיפור "חומה ומגדל"
חומה ומגדל
כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים יהודיים מבוצרים בארץ ישראל בתקופת שלטון המנדט הבריטי
מתוך: עידן וסבתא עובדים בצוותא
חומה ומגדל
כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים יהודיים מבוצרים בארץ ישראל בימי מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (1936–1939) ומעט לאחריהם. היישובים הוקמו במהירות (לרוב במהלך יום אחד) כשחומרי הגלם הוכנו מראש. בליל ההקמה הוקם מגדל וסביבו גדר כבסיס ליישוב עתידי - ומכאן מקור השם. היישובים הוקמו כמעט ללא הפרעות מצד הערבים ועד מאי 1939 גם באישור שלטונות המנדט הבריטי. (ויקיפדיה)
מתוך: ילדותה וחייה של סבתא צלילה
חומה ומגדל
שיטת התיישבות בארץ ישראל, לפני קום המדינה, בין השנים 1939-1936.
מתוך: שנות התקומה
חומה ומגדל
כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים יהודיים מבוצרים בארץ ישראל בימי מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (1936–1939) ומעט לאחריהם (מתוך: ויקיפדיה)
מתוך: הצנחן והאחות
חומה ומגדל
חומה ומגדל הוא כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים יהודיים מבוצרים בארץ ישראל בימי מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (1936–1939) ומעט לאחריהם. (ויקיפדיה)
מתוך: כשאימא ואבא בנו בית בבקעה
חומה ומגדל
חומה ומגדל הוא כינוי לסדרת מבצעי הקמה של יישובים חקלאיים יהודיים מבוצרים בארץ ישראל בימי מאורעות תרצ"ו-תרצ"ט (1936–1939) ומעט לאחריהם.
מתוך: מאז ועד יום
חומה ומגדל
מבצע של הקמת ישובים בלילה המוקפים חומת עץ עבה ובתוכה מגדל שמירה. כדי לקבוע התישבות יהודית חלוצית לבניה והגנה על הארץ ,בשנים 1938-9.
מתוך: הרעיון המוביל שער לחיים
חומייני
אייתוללה סייד רוחאללה מוסאוי ח'ומייני (24 בספטמבר 1902 - 3 ביוני 1989) היה כהן דת מוסלמי שיעי ומנהיגה הפוליטי של המהפכה האסלאמית באיראן ב-1979, שבה הורד מכיסאו השאה האחרון – מוחמד רזא שאה פהלווי. לאחר המהפכה שימש ח'ומייני בתפקיד המנהיג העליון – התפקיד החשוב ביותר במערכת הפוליטית של הרפובליקה האסלאמית החדשה. הוא החזיק בתפקיד זה עד יום מותו.
מתוך: סבתא מרגלית כילדה בפרס