מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

חדר אטום
חדר אטום - בסוף שנת 1990, תחילת ינואר 1991, במלחמת המפרץ הראשונה, נאלצו אזרחי ישראל לרכוש כמויות של ניילונים ונייר הדבקה שקוף (צלוטייפ) על מנת לאטום חדר בבית כדי שאם ייפול בקרבתם טיל הנושא ראש נפץ כימי, הגז שידלוף ממנו ויתפשט, לא יגיע אל החדר האטום שכל חלונותיו ודלתותיו מודבקים בניילונים ובסרטי הדבקה.
מתוך: מאורוגוואי לישראל
חדר בידוד
בתחום הבריאות, בידוד היא דרך שנועדה למנוע התפשטות זיהומים בין מטופל למטופלים אחרים, עובדי בריאות ומבקרים.
מתוך: המטפחת שסגרה מעגל
חדר ביטחון
לכל דירה במשק הוסיפו חדר מבטון ממוגן שהיה אמור להיות המחסה הראשון במקרה של הפגזת קטיושות. החדר הזה היה קר בחורף, חם בקיץ, ועם חלון קטנטן בעל תריסי ברזל שבקושי זזים.
מתוך: ילדות בצל הקטיושות בגליל העליון
חדר המתים
חדר מתים (בבית חולים או בית קברות) הוא חדר אחסון גופות המחכות לזיהוי, נתיחה שלאחר המוות, קבורה או שריפה. בחדר מתים מודרני, מאוחסנות הגופות בקירור.(ויקיפדיה)
מתוך: סיפוריו של סבא ראובן
חדרה
חדרה היא עיר במחוז חיפה בישראל שבשרון הצפוני, אשר שוכנת לחוף הים התיכון. היא הוקמה כמושבה על ידי אנשי העלייה הראשונה ב-1891, והוכרזה כעיר בשנת 1952. מקור השם חדרה בערבית, ??????? (תעתיק מדויק: אל-חְ'דֵירַה, "הירקרקה"), על שם הירוקת שבביצות. אבשלום קור הציע כי השם הערבי הוא גלגול של השם העברי "גדרה", שהיה שמו של יישוב קדום ליד קיסריה. העיר חברה בארגון פורום ה-15.
מתוך: היום הדברים הם כל כך מתוחכמים
חדרה
חדרה הוא המקום בו סבא נולד, התעצב ויצר את קשריו החברתיים והאישיים עד עצם יום זה. "חֲדֵרָה היא עיר במחוז חיפה בישראל שבשרון הצפוני, אשר שוכנת לחוף הים התיכון. היא הוקמה כמושבה על ידי אנשי העלייה הראשונה ב-1891, והוכרזה כעיר בשנת 1952. העיר חברה בארגון פורום ה-15. בדצמבר 2021, הוכרזה כרשות איתנה." (ויקיפדיה)
מתוך: סבא רוני גולדנברג – קשרים איתנים ומשפחה מלוכדת
חואן דומינגו פרון
קולונל חואן דומינגו פרון (בספרדית: Juan Domingo Perón;‏ 8 באוקטובר 1895 – 1 ביולי 1974) היה קצין צבא ארגנטינאי שנבחר לכהן כנשיא ארגנטינה שלוש פעמים בשנים 1946–1955 ו־1973–1974. פרון הוא אביה של התנועה הקרויה על שמו, פרוניזם, ושל המפלגה החוסטיסיאליסטית. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור חייה של אנה גרסיאלה מה טוב
חובבות רדיו
שילוב של טכנולוגיה וחברה. חובב הרדיו משתמש בציוד שאת חלקו הוא רוכש וחלקו הוא בונה בעצמו ובעלויות נמוכות יחסית אפשר להקים תחנת חובבים שתאפשר קשר עם כל העולם. התקשורת נעשית בשידור וקליטה בתדרים המוקצים לחובבי הרדיו בכל העולם על ידי המדינות בהן הם פועלים. יש בעולם כ 2.5 מיליון חובבי רדיו, בישראל יש כ 700 חובבים. בתחביב זה שידורי הרדיו אינם שידורי מוסיקה או תכניות רדיו אלא שיחות בין חובב לחובב. על מנת להיות חובב רדיו, יש צורך בקבלת רישיון מטעם משרד התקשורת.
מתוך: הסיפור הבלתי נתפס
חובבות רדיו
חובבות הרדיו היא תחביב מדעי וחברתי שהתפתח במאה העשרים. לאורך השנים חובבות הרדיו מטפחת את הקשר החברתי בעולם, ומשתתפת בסיוע לשירות הציבור והמדינה אך תועלתה העיקרית היא בקידום הטכנולוגיה, על ידי ניסוי והפעלה של שיטות ואמצעים חדשים. חובבי הרדיו מתקשרים ביניהם במספר דרכים, ומניינם בעולם עומד על מיליונים.
מתוך: הוזמנתי לארמונו של המלך חוסיין בעקבה
חובבי ציון
תנועת "חיבת ציון" או "חובבי ציון" הוקמה ברוסיה וברומניה בסוף המאה ה-19 בתגובה לאנטישמיות ולמכשולים שהושמו בפני האמנציפציה של יהודי אותן ארצות, וכחלק מן ההתעוררות הלאומית באירופה בכלל ואף בקרב היהודים. בתנועה היו חברים יהודים מזרמים שונים, כאשר המכנה המשותף לכולם היה רעיון השיבה לארץ ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: משפחת חובבי ציון והתאקלמותה בארץ
חובבי ציון
חובבי ציון או חיבת ציון הוא שם כולל למספר אגודות ציוניות שנוסדו במזרח אירופה בסוף המאה ה-19 ודגלו בעלייה והתיישבות בארץ ישראל. התנועה הוקמה ברוסיה וברומניה בסוף המאה ה-19 בתגובה לאנטישמיות ולמכשולים שהושמו בפני האמנציפציה של יהודי אותן ארצות, וכחלק מן ההתעוררות הלאומית באירופה בכלל ואף בקרב היהודים. בתנועה היו חברים יהודים מזרמים שונים, כאשר המכנה המשותף לכולם היה רעיון השיבה לארץ ישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: תולדות משפחת פריש