מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

היאחזות קציעות
מחנה צבא בהר הנגב הצפוני, ממזרח לתל ניצנה. נקרא על שם נחל קציעה הסמוך. ב-1953 הוקמה כאן היאחזות נח"ל שנועדה להבטיח את ריבונות ישראל בשטח המפורז בניצנה. לאחר מלחמת סיני התפרק היישוב ועל מקומו הוקם בסיס צבא.
מתוך: החלום שהתגשם
היברו יוניון קולג'
היברו יוניון קולג' – מכון למדעי היהדות (אנגלית: Hebrew Union College-Jewish Institute of Religion) היא מכללה ללימודי יהדות מטעם התנועה הרפורמית. המכללה היא המוסד הוותיק ביותר להכשרת רבנים באמריקה, ומשמשת כסמינר המרכזי להכשרת רבנים, חזנים, מחנכים ועובדים קהילתיים בתנועה הרפורמית. ויקיפדיה
מתוך: סיפור על שלושה דורות
הידרופיקס
הידרופיקס, החברה המובילה לאבזור והתאמת רכבים לנכים. פועלת מאז 1976 והינה החלוצה בתחומה בארץ. מתמחה בהתאמה אישית של כל סוגי הרכבים לנהיגה והסעת נכים. מייצרת מוצרים ייחודיים, פרי פיתוחה, למתן פתרון כולל לכל סוגי המוגבלויות....הידרופיקס רואה בעיסוקה שליחות, מעורבת בקהילה ופועלת רבות להגברת המודעות לנגישות עבור הנכים בארץ.
מתוך: המצאה ראשונה בישראל
הידרופיקס,
הידרופיקס, החברה המובילה לאבזור והתאמת רכבים לנכים. פועלת מאז 1976 והינה החלוצה בתחומה בארץ. הידרופיקס מתמחה בהתאמה אישית של כל סוגי הרכבים לנהיגה והסעת נכים. הידרופיקס מייצרת מוצרים ייחודיים, פרי פיתוחה, למתן פתרון כולל לכל סוגי המוגבלויות. בהידרופיקס תמצאו מבחר מערכות נהיגה אלקטרוניות הגדול בארץ.
מתוך: ההמצאה הגיע לישראל – רכב וואן לנכים בכיסא גלגלים
הידרותרפיה
הידרותרפיה או הידרופתיה (מקור המילה בשפה היוונית: הידרו = מים, תרפיה = טיפול) היא שיטת טיפול בפיזיותרפיה הנעזרת במים. ניסיונות לפתח הידרותרפיה פסיכותרפיסטית לא צלחו.ויקיפדיה
מתוך: סבא מטפל בהידרותרפיה בעקבות מלחמת יום כיפור
הידרותרפיה
הידרותרפיה הינו טיפול פיזי במים שמטרתו לטפל בפתולוגיות שונות, לעצור הידרדרות פיזית, להפחית כאב ולבסס מערכת שריר שתתמוך בגוף בריא וחזק ותמנע פציעות ונזקים פיזיים לטווח ארוך. הטיפול מתבצע בבריכה ייעודית ובמים חמימים המסייעים בהרפיית הגוף, תומכים ביציבה נינוחה ובטוחה של המטופל וכמובן בהפחתת עומס משקל גופו.
מתוך: מירושלים לקניה ומקניה לישראל
היהדים בבגדאד
בגדד היא עיר הבירה של עיראק ואחת הערים הגדולות במזרח התיכון. אוכלוסיית העיר מונה כעשרה מיליון תושבים. מקור השם בגדד הוא בשפה איראנית קדומה ופירושו "דבר הנברא על ידי האל". במאה ה 12 ישבו בבגדאד כ-40,000 יהודים. אחרי חורבנה של בגדאד בשנת 1258 בידי המונגולים, הייתה בה רק קהילה יהודית קטנה אשר הלכה וגדלה לאורך השנים. למרות התוקפנות כלפיהם, הצליחו היהודים להשתלב בקהילה הערבית וחלקם הגיעו לעושר רב ואף למשרות בכירות במשרדי ממשלה. הקהילה היהודית בבגדאד בפרט ובעיראק בכלל, הייתה ממרכזי התורה החשובים ביותר של יהדות המזרח והעדה הספרדית. ראוי לציין כי מתוכה יצאו גדולי תורה וגדולי פוסקים. בדורות האחרונים ניתן לציין את הרב עובדיה יוסף, הרב יצחק ניסים, הרב מרדכי אליהו וכו'. בשנת 1941 התחולל פוגרום ביהודי בגדאד (הידוע בשם "פרהוד"). בתקופה זו הייתה מלחמת שנאה גדולה ואלימות נוראית נגד היהודים שרבים מהם נהרגו ולמרות זאת היו מקרים של הצלת יהודים בידי שכניהם ומכריהם המוסלמים. החל משנת 1949 החלה בריחה מסיבית של היהודים לאירופה ולישראל כאשר, העלייה הגדולה ביותר לישראל הייתה בשנת 1951 וזו העלייה שבה גם הוריי ואני עלינו לארץ. למבצע זה קראו "מבצע עזרא ונחמיה". כיום נשארו בעיראק מספר מועט ביותר של יהודים שרובם ככולם זקנים מאוד.
מתוך: סיפורו של סבא חזי
היהודי הנודד
מאות שנים אין ליהודים בית משלהם. תמיד נודדים. היום יש לנו מדינה ובית אז אנחנו כבר לא נודדים. [היהודי הנודד או היהודי הנצחי, המכונה גם "אחשוור" הוא שמה של דמות מאגדת עם נוצרית - ויקיפדיה]
מתוך: אני כבר לא היהודי הנודד!
היהודים בבגדאד
הפּרעות והחוק שהגביל את זכויות היהודים בעיראק, שנחקק ב-1945, שימשו כגורם מאיץ לצמיחתה של המחתרת הציונית בעיראק ולתהליך שבסופו של דבר הביא לעליית יהודי עיראק לישראל במבצע עזרא ונחמיה, במסגרתו נאלצו יותר מ-80,000 יהודים לעזוב את בגדאד ואת עיראק ורובם עלו לישראל. גם לאחר מכן נרדפו היהודים על ידי השלטונות ולאחר שכמה עשרות הוצאו להורג באירועי התליות בבגדאד ובאירועים נוספים, עלו כמעט כל הנותרים לישראל. (ויקיפדיה)
מתוך: אהבה ממבט ראשון