מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

בורוכוב
הרב אבא יעקב הכהן בורוכוב – רבה של וולקוביסק ולפני כן בקהילות אחרות. מחבר שו"ת "חבל יעקב". תמך בציונות והיה מהרבנים הראשונים שהצטרפו לתנועת המזרחי. עוד בשנים הראשונות של המאה העשרים תמך בציונות. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור על סבא ידעיה, איש חינוך
בורומל
עיירה קטנטנה על שפת נהר הסטיר בווהלין
מתוך: אבות אבותי
בורות המים בירושלים
בור מים הוא בור שנחצב למטרות איסוף ואגירת מי נגר עילי (מי גשמים בעיקר). בספר דבר הימים מסופר על פעולות הבניה של עוזיהו, כולל בניית בורות המים במדבר: "וַיִּבֶן עֻזִּיָּהוּ מִגְדָּלִים בִּירוּשָׁלִַם עַל שַׁעַר הַפִּנָּה וְעַל שַׁעַר הַגַּיְא וְעַל הַמִּקְצוֹעַ וַיְחַזְּקֵם. וַיִּבֶן מִגְדָּלִים בַּמִּדְבָּר וַיַּחְצֹב בֹּרוֹת רַבִּים"
מתוך: ירושלים של סבא חיים כהן
בורות הריגה
שיטת השמדת יהודים בשואה בבורות הריגה אפיינה את השלב הראשון בהתפתחותו של תהליך השמדת היהודים על ידי הנאצים, ובשיטה זו נרצחו מרבית יהודי ברית המועצות,ואחוז ניכר מיהודי פולין ורומניה. הגרמנים היו אוספים את כל יהודי המקום אל גיא הריגה מרכזי. כשהיהודים הגיעו לשם הם היו צריכים לחפור בורות ואחר כך להתפשט, הנאצים ועוזריהם המקומיים היו יורים בהם והקורבנות היו נופלים לתוך הבורות. לאחר מכן היו הבורות מכוסים בעפר. קיימות עדויות רבות על אנשים שהפילו עצמם לבורות למרות שלא נפגעו מן הירי ולאחר שעות חילצו עצמם מתחת להררי הגופות.
מתוך: סיפור חייו של סבא קותי
בוריס השלישי מלך בולגריה
בוריס השלישי, מלך בולגריה (בבולגרית: Борѝс III Обединител, ‏1894 - 1943, סופיה) היה מלך בולגריה מ-3 באוקטובר 1918 ועד יום מותו. במרץ 1943 גירשו הבולגרים בצו שאישר בוריס השלישי את 11,343 יהודי תראקיה, מקדוניה והעיר פירוט אל מותם במחנה ההשמדה טרבלינקה. במקביל, נכשל ניסיון גירושם לטרבלינקה של לפחות 6,365 מיהודי בולגריה "הישנה". (ויקיפדיה)
מתוך: מניניו הספרדי לניניו הישראלי
בוריקות
בריק ובוריקה הם השמות לחטיף עלה סיגר ממולא ומטוגן בשמן עמוק. הבוריק התחיל את דרכו בתור אוכל רחוב (התוניסאים והטריפוליטאים טוענים להמצאתו) והוא קל מאוד להכנה גם בבית. ממלאים את עלי הסיגר במלית תפוחי אדמה או בביצה טרייה
מתוך: לא היה לנו כלום אבל היה לנו הכל
בורסה (עיר)
בורסה (בטורקית: Bursa) היא עיר בצפון-מערב טורקיה ובירת הנפה הקרויה על שמה. לעיר מעמד של עיר מטרופוליטנית (Büyükşehir - "עיר גדולה"). בורסה שוכנת לרגלי הר אולו (2,493 מטר) שבו נמצא אתר הסקי הגדול במדינה. האזור משופע במעיינות חמים ההופכים את המקום למרכז תיירות חורף. העיר מהווה מרכז לתעשיית המשי הטורקית. (ויקיפדיה)
מתוך: סבתא מלכה מזרחי – אין דבר העומד בפני הרצון
בורסה (עיר)
בורסה (בטורקית: Bursa) היא עיר בצפון-מערב טורקיה ובירת הנפה הקרויה על שמה. לעיר מעמד של עיר מטרופוליטנית. בשנת 1955 נותרו בבורסה כ-500 יהודים וכיום כ-60 בלבד. במהלך מלחמת העולם הראשונה, הוגלו לעיר מנהיגי השומר. אבשלום פיינברג שהה שם כשהמתין לאישור יציאה לאירופה, משום שבעיר גרו מספר קרובים שלו אחרי גירושם מארץ ישראל בהיותם מקורבים לארגון השומר. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא דוד שלי – לזכרו של סבא דוד מולכו
בורסקאות
בורסקאות הוא מקצוע בענף עיבוד העור. עיבוד עור ובורסקאות הם מן העיסוקים העתיקים ביותר שידועים בתולדות האנושות. הבורסקאים מעבדים עור של חיה כך שלא ירקב, בדרך כלל תוך שימוש בטאנין, תרכובת חומצתית אשר מונעת הירקבות העור (ואף מעניקה צבע לעור). (ויקיפדיה)
מתוך: המעטפה החומה
בורסקאות
בורסקאות הוא מקצוע בענף עיבוד העור. עיבוד עור ובורסקאות הם מן העיסוקים העתיקים ביותר שידועים בתולדות האנושות. הבורסקאים מעבדים עור של חיה כך שלא ירקב, בדרך כלל תוך שימוש בטאנין, תרכובת חומצתית אשר מונעת הירקבות העור (ואף מעניקה צבע לעור). (ויקיפדיה)
מתוך: זכרונות ילדות מתוקים – נטליה נחמה שינינגר
בורסקאי
אדם העובד בעיבוד עורות. בורסקאות הוא מקצוע בענף עיבוד העור. זהו אחד העיסוקים העתיקים ביותר שידועים בתולדות האנושות. (ויקיפדיה)
מתוך: אפשר לעשות שינויים בחיים