מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

בתי ברוידא
בתי ברוידא היא שכונה חרדית ברחוב התבור בירושלים, בשולי שכונת נחלאות. שמה הרשמי הוא "אהלי יעקב", על שם יעקב ברוידא, התורם לבניינה. השכונה נוסדה בשנת 1902, ומצויה בסמוך לשכונת כנסת ישראל
מתוך: ירושלים בכל הזמנים – פנחס שוורץ
בתי הספר של אליאנס
בתי הספר של אליאנס שבאחד מהם למד סבי הם בתי ספר יהודים שהקימו ארגון מצרפת "כל ישאל חברים" בכל העולם מלפני 150 שנה כדי שהילדים היהודיים ילמדו מקצועות רחבים ולא רק תורה ( כמו חשבון, גאוגרפיה ,היסטוריה ,שפות, מדעים וכו'). בבתי ספר אלו למדו בשפה הצרפתית.
מתוך: מטנג'יר לארץ ישראל
בתי ורשה
בתי ורשה (נקראת גם נחלת יעקב) היא שכונה חרדית בשולי מאה שערים, סמוך לכיכר השבת. השכונה מורכבת משני טורי בתים דו-קומתיים מקבילים הנמתחים במקביל לרחוב מאה שערים בין רחוב שטראוס לרחוב "חיי אדם".
מתוך: זיכרונות ילדות משכונת סנהדריה בירושלים
בתי ילדים
מקום בקיבוץ שבו בעבר כל הילדים והתינוקות ישנו, שיחקו וגדלו יחד.
מתוך: אהבה לארץ ישראל
בתי ילדים
ילדי הקיבוץ עד שנות ה- 80 ,היו לנים בלילות יחדיו במבנים ייעודיים, שנקראו בתי ילדים, במנותק מהוריהם.
מתוך: ילדותה של סבתא עמליה
בתי ילדים
בתי ילדים (לינה משותפת) הייתה שיטת חינוך וגידול ילדים, שהייתה נהוגה ברוב הקיבוצים בארץ ישראל עד שנות ה-80. הילדים היו מנותקים מהוריהם…
מתוך: החיים של סבתא
בתי ילדים בקיבוץ
לינה משותפת בבתי ילדים/ תינוקות הייתה שיטת חינוך וגידול ילדים, שהייתה נהוגה ברוב הקיבוצים בארץ ישראל עד שנות ה-80. בלינה המשותפת, ילדי הקיבוץ היו לנים בלילות יחדיו במבנים ייעודיים, שנקראו בתי ילדים, במנותק מהוריהם. בתי הילדים היוו מעון קבע לילדים, בו גם אכלו, התרחצו ולמדו
מתוך: בנימין בקפן – ממקימי קיבוץ עין גדי
בתי ספר חקלאיים בישראל
בתי ספר חקלאיים בישראל הוקמו במטרה להכשיר בני נוער להתיישבות העובדת במושבות, במושבים ובקיבוצים. בני הנוער הגיעו לבתי הספר החקלאיים בעיקר מהמסגרות הבאות: עליית הנוער, משפחות לעולים חדשים ואוכלוסיות מצוקה. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא אהוד שולזינגר חי את החיים
בתי ראנד
בָּתֵּי רַאנְד היא שכונה בירושלים, בין רחוב בצלאל במרכז העיר לבין שכונת מחנה יהודה הצפונית לה. בתי השכונה נבנו בין השנים 1907–1910 והיא נקראת על שם מייסדה, מנחם מנדל הכהן ראנד. השכונה נחשבת בירושלים לשכונת חצר אופיינית ובה בתים שיתופיים בני שתי קומות הבנויים מסביב לחצרות פנימיות. את בתי השכונה מייחדים אלמנטים פיסוליים רבים כגון: גרמי מדרגות, שבכות, מעקות, בורות מים והמגדלים החיצוניים של השירותים. לשכונה גם שערי כניסה ולפי השרידים שבה, ניכר שהיו בחצר השכונה גם נטיעות. גבולות השכונה הם רחוב התבור, רחוב הנצי"ב ורחוב שומרון. (ויקיפדיה)
מתוך: אחד למיליון זוכה
בתי-מחסה
"בתי מחסה" הוא מתחם דירות שנבנה בין השנים 1860–1890 ברובע היהודי בעיר העתיקה שבירושלים. המתחם, המצוי בסמוך לחומת העיר העתיקה, היה החצר האחרונה שנותרה בידי המגינים של הרובע היהודי בעת נפילת הרובע היהודי במלחמת העצמאות, ומהכיכר שבמתחם הלכו מגיני הרובע לשבי הלגיון הירדני. (ויקיפדיה)
מתוך: גיבורי הרובע היהודי במלחמת העצמאות
בתים כוללים
מבנים שכוללים חדר אוכל, שרותים, מקלחות, חדרי שינה, מטבח וכיתה.
מתוך: המעבר
בתנועת נוער בית"ר
בית"ר, "ברית הנוער העברי על שם יוסף טרומפלדור", היא תנועת הנוער והצעירים של התנועה הרוויזיוניסטית לפני הקמת המדינה, ושל תנועת החרות לאחר הקמתה. התנועה, ששמה הוא ראשי תיבות של "ברית יוסף טרומפלדור", נקראת על שמו של יוסף טרומפלדור, המסמל גבורה יהודית בעת החדשה
מתוך: מפולין לשכונת פלורנטין
בתקופת עבודתו נבנה בבית החרושת בשיתוף קבוצת פועלים האמבולנס הראשון בתל אביב.
ב1928 נבנה האמבולנס הראשון
מתוך: רותי מלכין
בתרונות רוחמה
חריצים שעוברים בין הגבעות כתוצאה מזרימת מי גשמים. שְׁמוּרַת בִּתְרוֹנוֹת רֻחָמָה היא שמורת טבע באזור קיבוץ רוחמה בנגב המערבי. השטח שהוכרז כשמורת טבע כולל שני אזורים לא-רציפים, ממזרח וממערב לקיבוץ. הגוש המזרחי מאופיין בנוף בתרונות. (ויקיפדיה)
מתוך: הלינה המשותפת בקיבוץ