מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אוקלנד
אוקלנד, הקרויה גם אוקלנד סיטי או אוקלנד המרכזית שבחבל אוקלנד באי הצפוני של ניו זילנד, היא הייתה בירת ניו זילנד. ויקיפדיה
מתוך: מניו זילנד לארץ ישראל
אוקלנד
אוקלנד (באנגלית: Auckland), הקרויה גם אוקלנד סיטי או אוקלנד המרכזית שבחבל אוקלנד באי הצפוני של ניו זילנד, היא העיר הגדולה והמאוכלסת ביותר במדינת ניו זילנד עם 1,534,700 תושבים. אוכלוסייתה מונה כ-30% מאוכלוסיית המדינה. בין השנים 1840–1865, היא הייתה בירת ניו זילנד. (ויקיפדיה)
מתוך: שלום אבא
אוקראינה
אוּקְרָאִינָה (באוקראינית: Україна) היא מדינה השוכנת במזרח אירופה, ששטחה 603,628 קמ"ר ואוכלוסייתה מונה 39 מיליון נפש נכון ל-מרץ 2022. בירת אוקראינה, והעיר הגדולה ביותר בשטחה, היא קייב. היא המדינה הרביעית בגודל שטחה (אחרי רוסיה, טורקיה וצרפת) והשמינית בגודל אוכלוסייתה באירופה. (ויקיפדיה)
מתוך: גרגורי גרץ – מאוקראינה לישראל
אוקראינה
אוּקְרָאִינָה (באוקראינית: Україна) היא מדינה במזרח אירופה. היא גובלת בים השחור בדרום, ברוסיה במזרח ובצפון-מזרח, בבלארוס בצפון, בפולין בצפון-מערב, בסלובקיה ובהונגריה במערב וברומניה ובמולדובה בדרום-מערב.
מתוך: תלאות הילדים האבודים בדרך לארץ ישראל
אוקראינה
אוקראינה (באוקראינית: ???????) היא מדינה במזרח אירופה. היא גובלת בים השחור בדרום, ברוסיה במזרח ובצפון-מזרח, בבלארוס בצפון, בפולין בצפון-מערב, בסלובקיה ובהונגריה במערב, וברומניה ובמולדובה בדרום-מערב.
מתוך: אני וסבתי טניה
אוקראינה
מדינה במזרח אירופיה. אוקראינה שוכנת על שטחים שהשתייכו בעבר לאיחוד הפולני- ליטאי, לאימפריה הרוסית ולברית המועצות. ויקיפדיה
מתוך: החורף שלא נשכח
אוקראינה
אוקראינה (באוקראינית: ???????) היא מדינה במזרח אירופה. היא גובלת בים השחור בדרום, ברוסיה במזרח ובצפון-מזרח, בבלארוס בצפון, בפולין בצפון-מערב, בסלובקיה ובהונגריה במערב, וברומניה ובמולדובה בדרום-מערב.
מתוך: אלה בוצ'רוב – סבתא יחה ותשעת ילדיה
אור הנר
אוֹר הַנֵּר הוא קיבוץ במערב הנגב הצפוני, מצפון לשדרות. הקיבוץ הוא אחד מ־11 היישובים במועצה אזורית שער הנגב. הקיבוץ הוקם בשנת 1957, על אדמות הכפר הערבי נג'ד (نجد), שתושביו עזבו במהלך מלחמת העצמאות, במקום שבו הייתה בשנים 1955–1957 חווה חקלאית של חברת "יצור ופיתוח", על ידי יוצאי קיבוץ גבעות זייד שהתפרק וגרעין הנח"ל "צל־צח", מרביתם עולים מארגנטינה בוגרי תנועות הנוער. (ויקיפדיה)
מתוך: תודה לחיים
אור חיים
שכונת אור החיים היא שכונה במזרח בני ברק, בין רמת אהרן לכביש 4. נקראת על שם רבי חיים אבן עטר, הידוע על שם ספרו אור החיים. השכונה נבנתה בשנות ה-90 של המאה ה-20 בשטחים שהיו בבעלות מוסדות סמינר אור החיים בבני ברק. ויקיפדיה
מתוך: סיפורה של סבתא ברכה דואדי
אור יהודה
אוֹר יהוּדָה היא עיר במחוז תל אביב בישראל. מרוחקת כשבעה קילומטרים מתל אביב-יפו וסמוכה לנמל התעופה בן-גוריון. אור יהודה גובלת במערב בכביש 4 ובשטחים פתוחים שעליהם תוקם שכונת פארק איילון; במזרח ביהוד-מונוסון; בצפון בכביש 461, צומת השומר וצומת סביון ובדרום בכביש 412 ובשטחים פתוחים
מתוך: האורחת המיוחדת שסבתא שרה זוכרת
אור עקיבא
אוֹר עֲקִיבָא היא עיר בנפת חדרה של מחוז חיפה בישראל. היא הוכרזה כעיר בשנת 2001. העיר נמצאת במישור החוף הצפוני בין שני צירי תנועה עורקיים, כביש מס' 2 ממערב, וכביש מס' 4 ממזרח, שבהם נמצאות כניסות אל העיר. העיר ממוקמת דרומית-מזרחית ברצף היישובים המשתייכים למועצה האזורית חוף הכרמל, ובכלל זה שכנתה הצמודה ממערב, קיסריה. ויקיפדיה
מתוך: חנה ואריה רפילוביץ
אור עקיבא - מתוך אתר העיר
ב-24 באפריל 1951 הועברו ארבע משפחות ממעברת ברנדייס אל החולות ליד קיסריה ע"י הסוכנות היהודית. חיל חלוץ זה שוכן באוהלים והיה מיועד להכין את הקרקע לעולים שיגיעו בהמשך על מנת לישב את המקום שנקרא אז מעברת חוף כרמל ובהמשך שונה שמה למעברת קיסרי. כמה ימים לאחר מכן אכן הגיעה הקבוצה הראשונה שמנתה 38 נפשות. בהמשך הגיעו עולים נוספים והוחלט להקים עבורם מבני קבע מצידו השני של הכביש. ב-1953 הסתימה הקמתם של 290 הבתים הראשונים. רק בשנת 1953 נחפרה באר המים הראשונה באור עקיבא, ולאחר שנה חוברה העיירה לרשת החשמל הארצית. התהליך המואץ של בניית השיכונים הסתיים בפנוי מלא של המעברה, אשר נותרו בה מבנים ריקים. בין השנים 1955 ו-1959 הגיעה האוכלוסייה באור עקיבא ליותר מ-2,000 נפש, ואליהם התווספו 150 משפחות עולים חדשות. קצב הבניה לא עמד בקצב הגידול, ושוב נדרשו פרנסי העיר ליישב חלק מהאוכלוסייה במבני המעברה הישנים. בראשית שנות ה-60 מונה אור-עקיבא כבר כ- 5,000 תושבים. וב-1966 החל חיבור הבתים לרשת הביוב, תהליך שנמשך מספר שנים. בשנות ה-70 הגיעה לעיר עלייה גדולה מהקווקז, והיישוב גדל לכ-8,000 תושבים. בשנות ה-90 קלטה העיר גל עלייה גדול מברית המועצות לשעבר – מעל 8,000 איש. ב-1996 מנתה כבר אוכלוסיית העיר 16,000 נפש. כיום, מונה אוכלוסיית העיר מעל 20,000 תושבים, והשטח המוניציפאלי שלה משתרע על פני כ- 5,500 דונם.
מתוך: אבא שלי לא חזר מהים
אור שמחה
כפר הילדים ′אור שמחה′ הוקם בכפר חב"ד בשנת 1971 כמוסד טיפולי בתנאי פנימייה מלאים עבור ילדי עולים מארצות חבר העמים ובוכרה. עד מהרה המוסד התפתח והחל לקלוט ילדים נוספים מכל רחבי הארץ, אשר הזדקקו לסידור חוץ ביתי בשל מצוקה כלכלית או תפקודית של משפחתם. כיום שוהים בו ילדים ונערים מכל המגזרים של החברה הישראלית – חרדים, דתיים, מסורתיים ואוכלוסייה כללית. מרביתם מופנים ע"י משרד הרווחה.
מתוך: חיים של יהדות וחסידות ברוסיה הסובייטית
אוראדיה
היא עיר ברומניה במחוז ביהור (Bihor) שבטרנסילבניה, המשתרעת על שתי גדותיו של הנהר קרישול-רפדה (Crişul Repede,
מתוך: מרים שליו
אוראדיה
אוראדיה עיר ברומניה במחוז ביהור (Bihor) שבטרנסילבניה. האדמו"ר רבי ישראל הגר מוויז'ניץ, הגיע עם חסידיו מויז'ניץ לאוראדיה במהלך מלחמת העולם הראשונה. הוא הנהיג בה את חצרו, עד מותו בשנת 1936. נקבר שם ובשנת 1950 הועבר ארונו לבני ברק.
מתוך: מפה לשם, אני פה !